1/8 finala Kupa NS TK: Radnički i Svatovac plasirali se u naredno kolo

Jučer su na nogometnim terenima širom TK igrane utakmice 1/8 finala Kupa NS TK. Naša opština u ovom kolu takmičenja imala je četiri predstavnika.

Nogometaši Svatovca iz Poljica prošlosezonski finalist Kupa NS TK u ovom kolu takmičenja gostovao je u obližnjim Tabacima kod ekipe “Borca”, člana Druge lige TK – Zapad. Nije blistao Svatovac u ovoj utakmici, ali je na kraju upisao pobjedu. Trijumfovali su Poljičani sa 3:1, a golove su postigli Hodžić (2x) i Begić, dok je gol za domaće postigao Sejmenović.

Fudbaleri lukavačkog Radničkog jučer su gostovali u Tuzli, u mjestu Solina kod domaćina ekipe Mladosti, člana Druge lige TK – Jug. Uz dosta muke i sreće upisali su pobjedu nogometaši Radničkog.

U regularnom dijelu utakmice nije bilo pobjednika, a rezultat je glasio 2:2. Oba gola za Radnički postigao je Kasumović. Pristupilo se izvođenju jedanesteraca u kojem su spretniji i srećniji bili lukavčani, te se na taj način plasirali u naredno kolo.

Željezničar iz Dobošnice još jedan predstavnik sa naše opštine u ovom takmičenju, na svom terenu dočekao je federalnog drugoligaša ekipu “Mladost” iz Malešića.

U veoma zanimljivoj utakmici viđenoj u Dobošnici, iako su pružili sasvim pristojan otpor gostima iz Malešića domaćini su upisali poraz i tako se oprostili od ovog takmičenja. Trijumfovali su gosti sa 2:3, a golove za domaće postigli su Mujić i Alibašić.

U ostalim utakmicama 1/8 finala postignuti su sljedeći rezultati:

Mladost Kikači – Bosna Kalesija 3:1

Grivice – Budućnost Banovići 0:6

Borac Tabaci – Svatovac Poljice 1:3

Mladost Solina – Radnički Lukavac 2:2 (pen. 3:4)

Jedinstvo Vučkovci – Lokomotiva Miričina 2:3

Proleter Slavinovići – Ingram Duboki Potok  3:3 (pen. 2:4)

Trešnjevka Maoča – Gornji Rahić 3:0 (gosti nisu došli na utakmicu)

Željezničar Dobošnica – Mladost Malešići 2:3

 

Kategorije
NOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI