Almir Plavšić: Uspješan lukavački frizer

Rijedak je broj onih žena koje se s vremena na vrijeme ne vole prepustiti rukama profesionalaca. Za većinu, frizerski salon predstavlja više od mjesta gdje sređuju frizuru ponajprije jer su ta dva sata odvojene samo za vas.

almir-plavsic-6Na tržištu je prisutan veliki broj frizerskih salona, ali svaki se po nečemu razlikuje. Ovaj tekst smo posvetili mladom, i uspješnom lukavačkom frizeru Almiru Plavšiću.

„Za svoju životnu profesiju odlučio sam se sasvim slučajno. Bili smo na maturalnoj ekskurziji u 8. razredu, i tu sam glumio frizera, i shvatio da to želim da radim u budućnosti, te sa ove tačke gledišta, nisam pogriješio.“

„Na početku su mnogi osuđivali moj izbor, ali ja sam tačno znao šta želim da radim, i ustrajao sam u tome.“

Posao frizera je veoma izazovan, i potrebno je svakoga dana učiti, te je posjećivao mnoge seminare i edukacije kako na prostoru Bosne i Hercegovine, tako i šire, a posebno ističe edukaciju u Dortmundu (Njemačka).

almir-plavsic-4

„Danas frizer u Bosni i Hercegovini je teško biti, ali se može uspjeti ko želi i ko ima volju za tim poslom, i ko svakodnevno ulaže u sebe i svoje obrazovanje, jer sve uloženo će se vratiti jednoga dana“.

U pet godina, koliko je aktivan u ovom poslu, ostvario je velike poslovne uspjehe, ali na tome ne želi stati.

„U dosadašnjoj karijeri sarađivao sam sa BN Televizijom, Obiteljskom televizijom Valentino, te sa poznatim muzičkim zvijezdama kao što su Rada Manojlović, Jana Todorović, Davor Badrov, Jelena Karleuša, Ivana Kostić, čije sam frizure pripremao za njihove nastupe.“

Almir je trenutno zaposlen u Kozmetičko – frizerski studio Ogledalce, koji je nakon Austrije i Švicarske svoja vrata otvorio i građanima Tuzle.

almir-plavsic-5

Ovaj uspješni Lukavčanin želi da jednog dana postane edukator, kako bi svo svoje znanje i iskustvo mogao da prenese na druge, a mi mu u tome želimo mnogo sreće.

Kategorije
LIFESTYLE

POVEZANI ČLANCI