Balkansko prvenstvo u Sloveniji: Hamza Čajić prvak u konkurenciji mlađih seniora

Hamza Čajić je prvak Balkana u mlađim seniorima, -84 KG!

Iako neutreniran radi povrede oka iz Čilea, pa poslije i povrede leđa nakon nezgode na fakultetu, Hamza je pokazao o kakvoj se klasi takmičara radi i sa 4 pobjede i bez izgubljenog poena izdominirao u svojoj kategoriji.

Nadomak medalje bio je i Haris Muradbašić koji je sa tri pobjede, nesretno izgubio za bronzanu medalju u zadnjim sekundama te se morao zadovoljiti 5 mjestom, dok je Halima Čajić sa dvije pobjede i dva poraza zauzela plasman na 7 mjesto.

Danas, posljednjeg dana Balkanskog prvenstva u Brežicama (Slovenija), nastupaju ekipe, gdje će iz ORKKA Lukavac boje BiH u mlađim seniorima braniti Čajić Hamza, a u juniorima Muradbašić Haris.

Samo da još spomenemo, da je prije nekoliko dana Čajić Hamza ušao u uži krug, među četiri najbolja sportaša BiH u izboru najboljih sportista Olimpijskog komiteta BiH, gdje je titulu najboljeg zasluženo odnio Amel Tuka.

Svakako velika stvar za Hamzu, kojim ovim putem čestitamo na tituli, te njemu i Harisu želimo mnogo sreće u današnjim ekipnim nastupima. Nadati je se da će dvojac ORKKA Lukavac i u današnjim borbama imati zapažen nastup, te osvojiti još neku medalju. Sretno momci!

Kategorije
BORILAČKI SPORTOVILUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI