Bivši fudbaler Radničkog, Semir Borogovac: Pored nogometa, vrhunski solista i sazlija (VIDEO) + (FOTO)

Tragom uspješnih i ambicioznih bosanaca i hercegovaca uspjeli smo pronaći još jednog svestranog umjetnika vrijednog vaše pažnje.

Semir Borogovac iz Živinica, je mladi sportista, nogometaš i prije svega umjetnička duša prožeta tanahnim damarima za ono što krasi pravog bosanca, a to je ona nevjerovatna ljubav prema pjesmi i sevdahu.

U kratkom intervjuu za portal BalkanXP Semir objašnjava odakle ljubav i korelacija između ljubavi za narodnom muzikom i predanosti nogometu.

MUZIČAR U TIJELU SPORTISTE

“Imam 28. godina iz rođen sam u Živinicama. Po profesiji sam sportista, ali potičem iz porodice koja jako voli i njeguje BiH muziku.

Volim miran život, jednostavnost i duhovnu muziku, jer me inspiriše i opušta, ali u isto vrijeme mi daje i posebnu snagu, volju i motivaciju da uspijem.”

NEIZOSTAVNU LJUBAV PREMA MUZICI NASLIJEDIO OD DJEDA

“Još kao dijete sam se zainteresovao i njegovao sve što je tradicionalno i naše bosansko. Svirati saz me je naučio moj rahmetli dedo Muhamed.”


“U porodici Borogovac ima više muzičara, posebno sazlija, moj amidža Muaz Borogovac je takođe poznati i priznati sazlija u BiH.

Do sada sam čestovao na raznim manifestacijama svirajući saz i pjevajući sevdah, ali se zbog velike ljubavi prema sportu i obavezama koje on sam po sebi nosi u zadnje vrijeme sve manje predstavljam kao muzičar”, kazao je Semir.

1934751_10208480182746682_1738111428555473271_n

“Volim zapjevati i zasvirati u društvu, trudim se da pjesma koju interpretiram uvijek u sebi ima onoga autohtonog i tonski prepoznatljivog bosanskog melosa i ukrasa.

U mom životu će zauvijek ostati velika veza između ljubavi prema muzici i odgovornosti koju imam kao predani sportista.”

Semir Borogovac je rođen 26.06.1988 godine U Tuzli. U svojoj nogometnoj karijeri dosada je nastupao za: Slaven iz Živinica, Budućnost iz Banovića, Radnički iz Lukavca, te Tus Russingem. Posljednju polusezonu je proveo u redovima banovićke Budućnosti, a novi angažman je ponovo pronašao u Njemačkoj i to u svom bivšem klubu – Tus Russingemu.

Kategorije
LIFESTYLE

POVEZANI ČLANCI