Direktor “Boxmarka” i premijer TK boravili kod člana predsjedništva BiH

Poslovni razvoj kompanije Boxmark, izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru bili su tema jučerašnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i direktora kompanije Boxmark Mateja Bastiča sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Ovom prilikom premijer Gutić i direktor Bastič su Izetbegovića upoznali sa poslovnim profilom Kompanije koja se bavi za proizvodnjom tekstilne i kožne dijelove za auto – industriju, a koja svoje proizvodne pogone ima u Lukavcu. Kada je u pitanju širenje proizvodnih kapaciteta, to prije svega podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale, a što je samo prva faza ukupnog investicijskog projekta ukupne vrijednosti oko 20 miliona KM, a koji bi u konačnici trebao da rezultira otvaranjem više stotina novih radnih mjesta u ovoj kompaniji.

– Boxmark se do sada pokazao kao jedan od najozbiljnijih poslovnih investitora u Tuzlanskom kantonu i kao takvom, Vlada će učiniti sve što je u našoj moći da sve neophodne procedure za izdavanje neophodnih dozvola okončamo u najkraćim mogućim rokovima. Naš dobitak i cilj u ovom slučaju su radna mjesta i u tom pogledu svi kapaciteti Vlade i resornih ministarstava bit će stavljeni u funkciju realizacije ove investicije, rekao je premijer Gutić i dodao da je i današnji sastanak praktičan pokazatelj opredjeljenja Vlade da svakom privredniku bude partner u onome što je u njenoj ingerenciji, a posrednik za rješavanje onih pitanja koja nisu u ingerenciji Kantonalne vlade.

Direktor Bastič zahvalio članu Predsjedništva Izetbegoviću na prijemu i iskazanoj dobroj volji da se pomogne razvoj ove kompanije, a premijeru Gutiću na razumijevanju i podršci koju Vlada pruža poslovnim investitorima u Tuzlanskom kantonu.

Nakon sastanka u Predsjedništvu BiH, premijer Gutić i predstavnici Boxmarka su se susreli i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, koji je također izrazio podršku, te istaknuo da će ovo državno tijelo podržati realizaciju ovog razvojnog projekta.

Kategorije
LUKAVACOKO NAS
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI