Do kraja godine bez većih padavina u BiH

Prema srednjoročnoj prognozi od četvrtka, 19. decembra, izgledno je pogoršanje vremena i padavine u vidu kiše koja će se zadržati do 23. decembra.

U BiH će danas biti sunčano i toplo vrijeme, uz temperaturu od 10 do 15, na sjeveru i jugu do 18 stepeni Celzijusa.

Jutro će biti vedro ili malo do umjereno oblačno i suho sa lokalnom maglom po kotlinama. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od tri do osam, na jugu do 13 stepeni Celzijusa.

Tokom dana veća oblačnost može se očekivati na zapadu, jugozapadu i jugu. Puhat će slab do umjeren vjetar južnog smjera.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevna od 11 do 17 °C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevna od 10 do 16 °C.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim i večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 9 do 15 °C.

VRIJEME DO KRAJA GODINE

Prema srednjoročnoj prognozi od četvrtka, 19. decembra, izgledno je pogoršanje vremena i padavine u vidu kiše koja će se zadržati do 23. decembra.

Nakon toga do kraja mjeseca ponovo slijedi stabilniji period bez padavina.

U periodu do 27. decembra očekuju se jutarnje temperature od 4 do 9 stepeni, a u Hercegovini od 9 do 13 stepeni.

Dnevne temperature kretaće se od 11 do 16 stepeni Celzijusa.

Kategorije
OKO NASVREMENSKA PROGNOZA

POVEZANI ČLANCI