Druga liga FBiH – grupa Sjever: Lukavački Radnički furiozan na startu sezone, “Svatovac” im puše za leđima (FOTO)

Sezona u Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever uveliko je u toku, iza nas su tri kola a na početku sezone odlične rezultate ostvaruju klubovi sa naše opštine. Naime na čelnim pozicijama tabele su lukavački Radnički i poljički Svatovac.

Lukavački Radnički u prva tri kola ubilježio je i isto toliko pobjeda. Redom su padali “Bosna” iz Mionice, kalesijska Bosna i u posljednjem kolu za vikend, ekipa NK “Ožak 102”.

Radnički je za sada postigao šest golova i primio dva, igraju fin i dopadljiv fudbal i nalaze se u odličnoj formi, te su prvi kandidat za titulu prvaka.

Sa druge strane poljički Svatovac je na istom omjeru, baš kao i Radnički. Ostvarili su tri pobjede u isto toliko utakmica. Redom su padali kalesijska Bosna, Odžak i ekipa Orahovice. Svatovac je do sada postigao sedam, a primio jedan gol.

Treći naš predstavnik u ovom rangu takmičenja, ekipa Prokosovića u ovom kolu ostvarila je “neuspjeh” na svom terenu. Naime crno-bijeli iz Prokosovića odigrali su mršavih 2:2 sa ekipom “Bosne” iz Mionice, dok su u prethodnom kolu poraženi u Brčkom od ekipe Dizdaruše sa 3:2. U prvom kolu ekipa Prokosovića savladala je momčad Priluka sa 2:0. Postigli su šest, a primili pet pogodaka, te se nalaze na 8.mjestu tabele Druge lige FBiH – Sjever.

Kategorije
LUKAVACNOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI