Dugoročna vremena prognoza za BiH: Slijedi period padavina

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su dugoročnu vremensku prognozu za Bosnu i Hercegovinu, a kako navode, očekuje nas promjena vremena za dane predstojećeg vikenda.

Do kraja sedmice preovladavat će pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom u Bosni i Hercegovini. U jugozapadnoj i zapadnoj Bosni očekuje se više padavina, a u ostalim krajevima prijepodne mogući su i kraći sunčani intervali. U srijedu (17.01.) moguć je olujni vjetar, pretežno jugozapadnog smijera.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između -4 °C i 7 °C u Bosni, a u Hercegovini i sjeverozapadu Bosne do 12 °C.
Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imat će vrijednosti od 4 °C do 12 °C, a u Hercegovini i sjeverozapadu Bosne 15 °C.

Za dane vikenda prema sinoptičkim kartama uz niže temperature zraka očekuje se i snijeg.Moguća visina snježnog pokrivača lokalno i preko 20 cm.

U periodu od (22.01. – 29.01.) prognozira se relativno stabilno vrijeme. Slaba kiša moguća je u drugom djelu sedmice. Temperature zraka bit će u laganom porastu. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 6 °C i 14 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI