Edin Delić: Umjesto novogodišnjeg vatrometa, predstava i paketići za najmlađe

Edin Delić, načelnik općine Lukavac na svojoj Facebook stranici objavio je saopštenje povodom planova za doček nove godine u Lukavcu, koje prenosimo u cjelosti.

“Odlučili smo da ove godine značajno smanjima rashode za tradicionalni novogodišnji vatromet u Lukavcu. Iako će biti poneka “raketa” i nešto malo pirotehnike, većinu finansijskih resursa koji su se trošili ranijih godina za ove namjene preusmjerili smo onim koji se najviše raduju praznicima.

Dana 30. decembra u prostorijama Doma kulture održat će se prigodna pozorišna predstava za sve prvačiće sa područja općine Lukavac, a malim posjetiocima bit će podijeljeni poklon paketići. Istog dana paketići će biti uručeni djeci porodica koje primaju socijalnu pomoć i djeci u “Malom svijetu” – organizaciji koja se brine o djeci sa autizmom i koja je ponos općine.

Djeca iz svih mjesnih zajednica bit će prevezena organizirano iznajmljenim autobusima na predstavu i biti vraćena po završetku. Molimo roditelje koji eventualno budu u pratnji svoje djece da osiguraju prostor za mališane, jer očekujemo da dvorana Doma kulture bude ispunjena do posljednjeg mjesta.

Posljednjeg dana Nove godine 31. decembra na području grada kretat će se novogodišnja kočija uz kontakte sa građanima i u prvom redu sa djecom.

Iako će ljubiteljima pirotehnike osiromašeni vatromet možda biti nedovoljan, nadamo se da će radost djece biti vrednija od nekoliko minuta “raketiranja” neba iznad grada.”

Kategorije
LUKAVAC
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI