Ekipa “DMV Vage” Tuzla pobjednik zimske lige malog fudbala “Lukavac 2019”

Večeras je u Sportskoj dvorani Lukavac završena 12. po redu “Zimska liga malog fudbala – Lukavac 2019”.

Završna noć je počela 1/2 finalnim susretima, a u prvoj utakmici sastale su se ekipe “Zona047 & 4K Royal” i “DMV Vage” Tuzla.

Na kraju u jednom zaista dobrom futsal meču slavila je ekipa iz Tuzle sa rezultatom 4:0. Možda i previsok rezultat na kraju, s obzirom šta smo vidjeli na terenu, ali sigurno sasvim zasluženo ekipa “DMV Vaga” otišla je u finale.

U drugom 1/2 finalnom susretu sastale su se ekipe “Boxmark” i “Prokosovići”. Trijumf je upisala ekipa “Prokosovića”, koje je slavila sa 4:1. Mada, moramo pohvaliti i mladu ekipu “Boxmarka” (omladinci MNK Lukavca), koji su se predstavili u odličnom svjetlu na ovom turniru.

Na kraju u velikom finalu sastale su se ekipe “DMV Vage” Tuzla i “Prokosovići”.

U veoma zaninljivom finalu gosti iz Tuzle upisali su tjesnu pobjedu od 2:1, te na taj način podigli pehar za najbolju ekipu turnira.

Uz pehar, ekipa “DMV Vaga” osvojila je i novčanu nagradu u iznosu od 2000KM, dok je poražena ekipa “Prokosovića” osvojila 1000KM.

Zanimljivo ili ne, organizacioni odbor odlučio je da nema utakmice za treće mjesto, niti nagrade za najboljeg igrača i golmana, a ni strijelca turnira. Propust organizatora ili ne, to ćemo ostaviti drugima da kažu!

Uglavom završena je još jedna “Zimska liga malog fudbala Lukavac 2019”.

Prvo mjesto: “DMV Vage” Tuzla
Drugo mjesto: “Prokosovići”

Kategorije
FUTSALSPORT

POVEZANI ČLANCI