Ekipa Limex pobjednik Zimske lige 2016 (FOTO)

Večeras je u Sportskoj dvorani u Lukavcu okončana ovogodišnja “Zimska liga malog nogometa”. Pobjednikom turnira i osvajačem prvog mjesta sasvim zasluženo okitila se ekipa “Limexa”. Drugoplasirana je bila ekipa “Istex”, dok je treće mjesto osvojila ekipa “Elin-Motors”.

U prvoj 1/2 finalnoj utakmici koplja su ukrstile ekipe “Istex” i “Elin-Motors”. U gruboj, napetoj i na momente utakmici na rubu prekida slavila je na kraju ekipa “Istexa” sa 6:2, uz tri crvena kartona viđena na ovom meču. Dva su dobili igrači “Istexa”: Almir Hidanović zbog nesportskog ponašanja prema sudiji večerašnjeg turnira, te Adel Alibašić također iz ekipe Istexa i Eldin Suljkić iz ekipe “Elin-Motors” – zbog međusobnog koškanja i naguravanja.

Nakon što su se smirile strasti na red je došla i druga 1/2 finalna utakmica večeri u kojoj su se sastale ekipe “Limexa” i “Europrosta”. U veoma fer i korektnom nadmetanju, predvođeni Adnanom Šećerovićem i Mirnesom Salihovićem pobjedila je ekipa “Limexa” sa 4:2. Za razliku od prethodne polufinalne utakmice ova je prošla u zaista najboljem redu, što je velika pohvala za obije ekipe.

Nakon polufinalnih utakmica, gubitnici mečeva odigrali su utakmicu za treće mjesto, dok su pobjednici igrali utakmicu za prvo mjesto.

U utakmici za treće mjesto sastali su se ekipe “Elin-Motors” i “Europrost”. Predvođena sjajnim Asmirom Mehićom koji je postigao “hat-trick”, slavila je na kraju ekipa “Elin-Motors” sa 6:3, te na taj način na premijernom izdanju na “Zimskoj ligi” osvojila treće mjesto.

U šlageru večeri – finalnoj utakmici turnira sastali su prošlogodišnji osvajači Zimske lige malog nogometa ekipa “Istexa”, i nama dobro poznata ekipa na ovom turniru, momčad “Limexa”.

Od samog početka, pa sve do samog kraja na terenu je postojala samo jedna ekipa a to su momci iz Živinica – ekipa Limexa. Cijeli tok utakmice ekipa Limexa kontrolirala je meč, te predvođena zaista sjajnim, dojučerašnjim članom sarajevskog Željezničara – Adnanom Šećerovićem, glatko nadigrala Istex i trijumfovala sa uvjerljih 4:0.

Poslije završetka utakmica proglašene su najbolje ekipe ekipe turnira kojima su dodjeljeni pehari, te novčane nagrade. Najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja “Zimske lige”, sa 11. postignutih golova bio je Amel Fejzić član ekipe “Elin Motors”.

Podsjetimo prva nagrada na turniru bila je 1200KM, drugoplasirani tim dobio je 600KM, dok je trećeplasirana ekipa uz pehar osvojila i 300KM.

Rezultati večerašnjih utakmica:

1/2 finale:

Istex – Elin-Motors 6:2

Limex – Europrost 4:2

Utakmica za treće mjesto:

Elin Motors – Europrost 6:3

Finalna utakmica:

Limex – Istex 4:0

Konačni poredak:

1.LIMEX

2. ISTEX

3.ELIN-MOTORS

4.EUROPROST

Ostale fotografije sa turnira možete pronaći i biti će dostupne na facebook stranici našeg portala.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI