Evropsko prvenstvo u karateu: Lukavački karatisti predvođeni srebrenim Čajićem prikazali se u dobrom svjetlu

Proteklog vikenda od 17. do 19. februara 2017. godine, u Sofiji u Bugarskoj održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Na prvenstvu je nastupilo 1186 nacionalnih prvaka iz 50. evropskih država. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovom evropkom prvenstvu predstavilo je 35. reprezentativaca, kooji su ostvarili odličan rezultat osvojivši tri medalje, dvije srebrene, jednu bronzanu medalju, te tri peta mjesta.

Iz kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u reprezentaciji Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu, u pratnji trenera i selektora muške juniorske reprezentacije BiH Željka Zombre, nastupila su 3 takmičara:

Muradbašić Haris, borbe kadeti -63 KG
Čajić Hamza, borbe juniori +76 KG
Đozić Mensur, borbe mlađi seniori -67 KG.

ČAJIĆ HAMZA VICEPRVAK EVROPE!

Po treći put za redom, Čajić Hamza je izborio finale evropskog prvenstva, što je prvi put u historiji karate sporta u Bosni i Hercegovini.

Čajić je ubjedljivim pobjedama u eliminacijama izborio svoje treće finale. U prvom kolu Čajić je bio bolji od reprezetativca Španije Ibanez-Saens Torre Jose Rafaela rezultatom 5:1, u drugom kolu savladao je reprezentativca Gruzije Antadze Otaria rezultatom 4:2, dok je u trećem kolu pao je Azerbejdžanac Murad Hajizade pravilom prvog boda pri rezultatu 2:2.

16831816_10210505924956821_9151702303618019723_n

U borbi za finale, Čajić Hamza ubjedljiivo bio bolji od prvaka Italije Biagio Nettorea rezultatom 5:1 i plasirao se u finale evropskog prvenstva. U finalu od našeg šampiona ovoga puta bio je bolji Francuz Mehdi Filali rezultatom 5:0, čime se Hamza okitio svojom
trećom titulom sa evropskih prvenstava, ovoga puta titulom viceprvaka evrope juniori +76 KG.

Osvajači medalja pored Hamze Čajića na ovom EP su Mićivoda Aldin, srebrena medalja, kadeti -70 KG (Goražde) i Dedović Munib, bronzana medalja, kadeti +70 KG (Mladost-Vitez).

Osvajači 5 mjesta su: Hajdarpašić Eldin KK Champion Ilidža, Bektaš Mirnesa KK Bosna Sarajevo, Čongo Anes KK Champion Ilidža.

Ovaj rezultat je još jedna u nizu potvrda o kvalitetu rada u klubu borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, te da se radi o jednom od najboljih karate klubova u BiH od postojećih preko 200 karate klubova.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI