FOTO: Amina Suljić i Berina Murgić pobjednice konkursa “Piši srcem 2016”

Večeras je u sali JU „Javna biblioteka“ Lukavac, u organizaciji Interact Club-a održano Prozno – Poetsko veče.

U sklopu ovog događaja upriličen je konkurs za srednjoškolce pod nazivom „Piši srcem 2016“. Na konkurs je pristiglo 19. radova, od toga sedam radova iz oblasti poezije, dok je dvanaest radova pristiglo iz oblasti proze.

U žiriju za izbor najboljih radova bile su Subhija Karahmetović i Azra Tokić, profesorice Bosanskog jezika i književnosti, te studentica razredne nastave Zemira Bektić.

„Zadovoljna sam radovima učenika, ali za sve njih ima još mnogo prostora za napredak. Takođe, oni trebaju još da čitaju, obrazuju se, da pišu, te da se ne ustručavaju objavljivati svoje priče“, kratko je prokomentarisala radove prof. Subhija Karahmetović.

U kategoriji poezije 1. mjesto osvojila je Amina Suljić sa radom „Pjesma o smrti“, 2. mjesto zauzela je Medina Osmanović sa radom „Život“, a 3. mjesto Lejla Aganović sa radom „Novembarska elegija“.

U kategoriji proze 1. mjesto osvojila je Berina Murgić sa radom „Ispovijest“, 2. mjesto je osvojila Belma Gobeljić sa radom „Piši srcem“, a 3. mjesto zauzela je Amina Gobeljić sa radom „Uspomene“.

Za autore najboljih radova Interact Club je obezbijedio zahvalnice i vrijedne nagrade.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI