FOTO: Ekipa “Bonga” u sjajnom finalu savladala “Limex i osvojila trofej “Zimske lige”

Večeras je u Sportskoj dvorani u Lukavcu okončana ovogodišnja “Zimska liga malog nogometa”. Pobjednikom turnira i osvajačem prvog mjesta sasvim zasluženo okitila se ekipa “Bonga” iz Tuzle. Drugoplasirana je bila ekipa “Limex” iz Živinica.

Uvod u večerašnje veliko finale X po redu “Zimske lige malog nogometa” u Lukavcu, odradili su najmlađi članovi ŠF “Beta-Tango” Lukavac i FK “Radnički” iz Lukavca koji su odigrali revijalnu utakmicu.

Nakon njih na scenu su stupili i finalisti turnira. U finalnoj utakmici turnira sastali su prošlogodišnji osvajač Zimske lige malog nogometa ekipa “Limexa”, i ekipa “Bonga”

Od samog početka, pa sve do samog kraja na terenu je postojala samo jedna ekipa a to su momci iz Tuzle – ekipa Bonga. Cijeli tok utakmice ekipa Bonga kontrolirala je meč, te predvođena zaista sjajnim Jaganjcem, Selamovićem, Todorovićem, Čivićem i Vejzovićem u svim segmentima igre nadigrala svog protivnika i na kraju slavili sa visokih 7:3 (4:3).

Poslije završetka utakmica proglašene su najbolje ekipe ekipe turnira kojima su dodjeljeni pehari, te novčane nagrade. Prva nagrada na turniru bila je 2000 KM,dok je drugoplasirani tim uz pehar dobio i 1000 KM.

 

Kategorije
LUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI