FOTO: NK “Mladost” Tinja pobjednik “Zimske omladinske lige NS TK” za dječake rođene 2007/2008 godine

U nedjelju (07.01.2017.godine) u organizaciji Nogometnog saveza TK-a održana je malonogometna „Zimska liga“ za dječake rođene 2007 i 2008 godine.

Učešće je uzelo 14 ekipa sa područja Tuzlanskog kantona koje su bile podijeljene u dvije grupe sa po sedam ekipa. U finalnoj utakmici igrale su prvoplasirane ekipe NK “Mladost” iz Tinje i ŠF “Respect” Kalesija, a prvo mjesto nakon regularnog dijela utakmice zasluženo su osvojili dječaci iz Tinje, pobjedom od 1:0. Treće mjesto osvojili su fudbaleri FK “Sloboda 1” iz Tuzle koji su bili bolji od svojih vršnjaka iz OFK “Eurogol” Živinice.

Pored nagrada za prvoplasirane ekipe, organizator je priredio i nagrade za drugoplasirane, odnosno trećeplasirane ekipe (pehar i medalje), kao i nagrade za najbolje pojedince turnira (najbolji strijelac, igrač i golman).

Za najboljeg golmana proglašen je Begić Daris iz FK “Sloboda 1”, najbolji strijelac bio je Taletović Benjamin iz NK “Mladost Tinja” sa 9 postignutih pogodaka, a za najboljeg igrača proglašen je Ibrišimović Amar iz ŠF Respect.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI