FOTO: Održana Osnivačka skupština MNK “Lukavac” i izabrano rukovodstvo kluba

Danas je u Centru za kulturu u Lukavcu održana Osnivačka skupština MNK Lukavac, na kojoj su izabrani članovi Skupštine, Upravnoga i Nadzornoga odbora, čime su ispunjeni svi preduslovi da bi se ovaj klub mogao takmičiti u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine u futsalu u sezoni 2018/2019.

Sa ponosom možemo kazati da će Bosna i Hercegovina dobiti je još jedan futsalski klub koji će se od iduće sezone takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH.

Treba istaći da će predsjednik novonastalog kluba biti diplomirani pravnik Ernes Prelić, potpredsjednik profesor turskog jezika i igrač MNK “Lukavca” – Mirza Bašić, sekretar kluba će biti Eldar Junuzović, dok će funkciju blagajnika obnašati Asmir Mehić.

Na početku skupštine riječ je imao Mirza Bašić jedan od zagovornika osnivanja kluba i podpredsjednik novonastalog MNK “Lukavac”.

– ” Grupa zaljubljenika u sport okupila se oko ideje osnivanja MNK Lukavac, a važno je naglasiti da ova ideja nije novijega datuma. Naime, već dugo vremena nastupamo na malonogometnim turnirima širom Bosne i Hercegovine, na kojima smo zabilježili respektabilne rezultate. Prije dvije godine na Božićno-novogodišnjem turniru u Doboju zauzeli smo treće mjesto, a prošle godine na Otvorenome prvenstvu Grada Tuzle u malom nogometu igrali smo u finalu, u kojem smo morali čestitati sportskim prijateljima iz KMF Ugljevik.

Ovo su, zaista, respektabilni rezultati, pogotovo ako se uzme u obzir da na ovim turnirima nastupaju najbolji bosanskohercegovački futsaleri, ali i futsaleri iz susjednih zemalja. Kvalitetni nastupi na ovim respektabilnim turnirima motivirali su nas da pokušamo osnovati malonogometni klub, ali smo uvijek odustajali od ove ideje, prvenstveno zato što smo smatrali da bi jedan takav klub bio kratkoga vijeka. U posljednje vrijeme zanemarili smo nastupe na turnirima i posvetili smo se radu na terenu kako bismo ustanovili da li postoje objektivne mogućnosti za egzistiranje malonogometnoga kluba u Lukavcu. Nakon razgovora sa privrednicima, s predstavnicima Sportskoga saveza i Nogometnoga saveza Općine Lukavac, zaključili smo kako postoje čvrsti i stabilni temelji za egzistiranje malonogometnoga kluba u našem gradu, što nas je motiviralo da sazovemo Osnivačku skupštinu. Kada je u pitanju igrački kadar, okusnicu tima činit će futsaleri koji su nastupali za momčad Nedžad Džinić Nečko, a želimo naglasiti da nećemo pasti pod utjecaj stereotipa o domaćim igračim jer smo svjesni činjenice da će nam u debitantskoj sezoni biti neophodna pomoć provjerenih futsalera, koji imaju premijerligaško i prvoligaško iskustvo.

U nogometnome žargonu sintagma ‘dovođenje igrača’ ima konotativno značenje, u kojem se ukazuje na koncept angažiranja igrača uz određenu novčanu naknadu. Mi nismo u mogućnosti angažirati igrače na taj način, ali vrlo dobro znamo da na ovim prostorima ima dosta zaljubljenika u futsal za koje se nadamo da će pozitivno odgovoriti na naš poziv da nam pomognu u debitantskoj sezoni. Neki od tih igrača s premijerligaškim iskustvom nastupali su s nama na turnirima i to se pokazalo kao dobitna kombinacija te se iskreno nadamo da ćemo nastaviti tu praksu i u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine u futsalu“, izjavio je potpredsjednik MNK Lukavac Mirza Bašić.”

Nakon Mirze, prisutnima se obratio budući predsjednik kluba Ernes Prelić.

– ” Kao prvo želio bih srdačno pozdraviti sve prisutne i zahvaliti im na prisustvu. Sama ideja osnivanja kluba nije od jučer, već ima više godina kako se o tome razmišlja. Nakon toga je prisutne upoznao sa strukturom i organizacijom kluba. Nadam se da će mnogi podržati ovu našu ideju, te da će prepoznati pravi projekat svih nas.” – kratak je bio Prelić.

Prisutnima je se također obratio i Mirnes Mehanović.

– “ I ja bih kao moji prethodnici prvo pozdravio sve prisutne i poželio dobrodošlicu na skupštinu. Ja sam zadužen da vam kažem da smo mi većinu turnira što humanitarnih, što takmičarskih kao ekipa “Nedžad Džinić – Nečko” išli zahvaljujući našem prijatelju Muratu Husoviću, koji je uvijek pronalazio finansije za te turnire. Iskreno se nadamo da nećemo više se morati “krpiti” na taj na način, te da će se privrednici sa općine Lukavac i sponzori javiti na našu adresu i pomoći nam u funkcionisanju kluba. Jer realno gledajući bez finansija nigdje nismo prispjeli. – kazao je Mehanović.

UO MNK “Lukavac” činit će: Ernes Prelić – predsjednik Upravnog odbora, Mirza Bašić – podpredsjednik Upravnog odbora, te članovi Upravnog odobra: Asmir Mehić, Mirnes Mehanović, Eldar Junuzović, Zlatan Pavljašević i Edis Lović

U skupštinu kluba su odabrane sljedeće osobe: Ismar Delić – predsjedavajući skupštine, Murat Husović – podpredsjednik skupštine, te članovi skupštine: Adnan Halilagić, Isan Šubić, Sabahudin Kasumović, Ivan Gospavić, Ermin Čeliković, Irfan Halilagić, Muris Mehinović, Amel Bajraktarević, Mirzet Cvrk, Hamza Arapčić, Adnan Jašarević, Hamed Mujić i Kenan Gegić.

Nadzorni odbor kluba sačinjavat će: Enver Ćosićkić – predsjednik Nadzornog odbora i članovi Nadzornog odbora: Rijad Biković i Vehbija Tokić – član NO.

Kategorije
LUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI