FOTO: Podjela paketića u OŠ Panjik

Mjesna zajednica Panjik nalazi se na tromeđi Maglaja, Banovića i Petrova Sela. Danas je ovo selo uglavnom siromašno i zaboravljeno. Od prijeratnih hiljadu, trenutno u Panjiku živi oko 150 mještana, uglavnom starijeg stanovništva, dok oni nešto mlađi napuštaju Panjik i sele se u veće gradove.

MZ Panjik od Lukavca je udaljena 15-tak kilometara. Graniči sa Mjesnom zajednicom Tumare, Stupari i dio Republike Srpske (Petrovo). Ovome selu pripadaju i zaseoci Mičijevići, Vasiljevići i dio Stupara. Autobus iz Lukavca za Panjik saobraća dva puta dnevno.

Prije rata OŠ Panjik je brojala 640 učenika, a danas ovu osmogodišnju školu pohađa 12 učenika kombinovanih odjeljenja. Škola je renovirana 2000. godine uz pomoć Italijanske organizacije CRIC. Nakon završetka osnovne škole, djeca iz Panjika srednju školu najčešće pohađaju u Petrovu.

Na inicijativu Jasne Biković iz Puračića, koja je obezbijedila paketiće za učenike ove škole, danas smo posjetili ovu školu gdje su uručeni paketića za 12 učenika koji pohađaju ovu školu.

Pored Jasne akciji se odazvala i firma Violeta koja je poklonila proizvode iz svog asortimana, te Udruženje Zemlja djece iz Tuzle, koji su učenicima ove škole donirali školski pribor.

U razgovoru sa nastavnim osobljem istakli su problem jednog učenika, koji iz naselja Stupari svakodnevno u školu pješači sat i pol, te isto toliko u povratku.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI