FOTO: Sretnu i uspješnu 2017 god. želi vam redakcija portala Zona047.ba

Lukavčani, ali i mnogobrojna dijaspora koja je odlučila Novu godinu dočekati u našem gradu uživali su večeras u raznim kafićima i restoranima po Opštini, a većina Lukavčana ponoć i ulazak u novu godinu dočekali su tradicionalno na “Trgu Bremena”. Uprkos hladnoći i minusima u Lukavcu je ipak bilo veselo, a glavnu ulogu je imala navijačka skupina “Sioux”-Lukavac.

Pred oko 500. ljudi koji su večeras bili na “Trgu Bremena” navijačka grupa “Sioux” napravila je zaista sjajnu atmosferu, te bakljadom i pjesmom upriličila svima jednu lijepu sliku i ulazak u novu godinu.

Iako je načelnik grada Lukavac, gosp. Edin Delić umjesto vatrometa dodjelio paketiće prvačićima što je za svaku pohvalu, u najluđoj noći u godini nije moglo bez vatrometa.

Naime da ne prođe bez toga potrudili su se pojedini građani Lukavca koji su na obližnjim zgradama i ulicima napravili vatromet koji je iskreno rečeno lijepo izgledao za oko.

Cijelokupni skup je prošao je bez ijednog incidenta i problema što je za svaku pohvalu. Na svakom koraku su bili pripadnici PU Lukavac koji su iako je ponovo bilo korišteno mnogo pirotehnike, ipak uspjeli držati sve pod kontrolom.

Ovim putem redakcija portala Zona047.ba želi vam sretnu i uspješnu 2017 god. Svima vama mnogo sreće, uspjeha i prije svega zdravlja u tekućoj godini.

Ostale fotografije sa novogodišnjeg slavlja pogledajte na facebook profilu našeg portala.

Budi dio naše Zone!

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI