FOTO: ŽOK “Smeč” u prijateljskom meču ugostio beogradski “Partizan”

Večeras je u Sportskoj dvorani u Lukavacu odigrana međunarodna prijateljska utakmica između lukavačkog ŽOK “Smeč” i renomiranog beogradskog kluba ŽOK “Partizan” Beograd.

Pred oko 300 gledaoca lukavačke odbojkašice protiv renomiranog protivnika iz Beograda, uigravale su pred veoma važne utakmice play-off doigravanja za prvaka Super lige FBiH. Rezultat u ovom meču nije bio toliko važan, pa je tako trener domaćih odbojkašica Hasanbegović pružio priliku svim igračicama da upišu nastup.

Uprkos tome što je utakmica bila prijateljskog karaktera gošće nisu ništa prepuštale slučaje, te su na kraju slavile rutinsku pobjedu od 3:1.

Sam početak utakmice dao je naslutit da je Partizan ruku na srce dosta kvalitetniji od lukavačkih odbojkašica. Vodile su od samog početka susreta i mirno kontrolirale set, koji su na kraju dobile sa 25:16.

U drugom setu ponovo ista slika na terenu, gošće preko zaista sjajne Nadice Dragutinović i Andrijane Šejat dominiraju i ovom setu. “Smečerice” pružaju dobar otpor, ali u konačnici nedovoljno da iznenade beograđanke i uzmu set. Partizan i drugi set dobija sa identičnih 25:16.

Treći set nam donosi i najbolju odbojku. U velikoj borbi, posebno domaćih odbojkašica predvođene sjajnom Edinom Selimović uspjevaju iznenaditi Partizan i dobiti set sa 25:23. Smanjile su lukavčanke u tim trenutcima rezultat na 1:2 u setovima.

Ipak u četvrtom setu beograđanke ponovo pokazuju svoju moć i kvalitet, te sasvim zasluženo dobijaju ovaj set sa 25:17, za konačnih 3:1 za ŽOK “Partizan” Beograd.

Jedno lijepo iskustvo i uspomena za odbojkašice Smeča, koje su imale priliku igrati sa ekipom koja se takmiči u najvećem ženskom odbojkaškom rangu u Srbiji.

Vrijedi napomenuti da je na utakmici prisustvovao i selektor ženske seniorske reprezentacije BiH, Goran Nešić, kao i jedan od najboljih odbojkaša svih vremena i član Kuće slavnih, Vladimir Vanja Grbić.

Sportska dvorana Lukavac

Gledalaca: 300

Sudije: Muris Osmić i Kemal Bašić

Linijske sudije: Emina Mujić i Semir Tokić

Zapisničar: Dalila Malović

ŽOK “Smeč” Lukavac: Lejla Softić, Amra Džambić, Ena Likić, Lea Vujadinović, Džana Karić, Merima Tokić, Almina Turkić, Elma Fetić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Edina Selimović (C) i Amela Hadžić.

Trener: Said Hasanbegović

Pomoćni trener: Jasminka Valjevac

ŽOK “Partizan” Beograd: Maja Trajković, Aleksandra Georgieva, Minja Tasić, Jelena Medarević, Milena Spremo, Nadica Dragutinović, Andrijana Šejat (C), Jelena Vujković, Aleksandra Petrović i Katarina Raičević.

Trener: Danilo Stokuća

Pomoćni trener: Ljuban Martinović

Kompletnu foto-galeriju sa večerašnje utakmice pogledajte u ostatku večeri na našoj facebook stranici.

 

 

Kategorije
LUKAVACODBOJKASPORT
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI