FOTO:Odbojkašicama Smeča pripao gradski derbi

Danas je u Sportskoj dvorani u Lukavcu, u okviru Superlige FBiH – Sjever odigran gradski derbi između ŽOK Smeč i ŽOK Lukavac.

Ovaj meč obje ekipe dočekale su u različitom raspoloženju. Odbojkašice Smeča u utakmicu su ušle na krilima sjajne pobjede u Gračanici, te pozicije koja vodi u doigravanje za Premijer ligu BiH, dok su odbojkašice Lukavca prikovane za samo dno, i u ovoj sezoni ostvarile samo jednu pobjedu.

U prvom setu gledali smo sjajnu odbojku, u kojoj su se obje ekipe smjenjivale u vodstvu, vodile borbu za svaki poen. Ipak, odbojkašice Smeča pokazuju da nije slučajno to što su u samom vrhu Superlige, te osvajaju set rezultatom 25:20.

U naredna dva seta odbojkašice Smeča su podizale kvalitet igre, te bez većih problema osvajaju drugi i treći set rezultatom 25:16 i 25:17, te osvajaju nova tri boda.

Ovom pobjedom odbojkašice Smeča nastavljaju svoj put prema doigravanju za Premijer ligu BiH, dok su odbojkašice Lukavca sve bliže ispadanju iz Superlige FBiH.

ŽOK Smeč Lukavac: Džambić, Likić, Valjevac, Karić, Tokić, Turkić, Fetić, Tunjić, Dautović, Imamović, Kešina.

Treneri: Hamid Subašić i Said Hasanbegović.

ŽOK Lukavac: Salihović, Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujakić, Mujčinović, Malović, Hrvatović, Hamzić, Hasanović.

Trener: Natmir Buljubašić.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI