Gdje su i šta sada rade članovi šampionske generacije FK “Radnički” Lukavac?

Nekada, ne baš tako davno, prije svega nekoliko godina, tačnije 2011. na 2012 god; Lukavac je bio grad koji je živio za fudbal.

Odlične partija fudbalera Radničkog privlačile su na svaku utakmicu stotine ljubitelja nogometa na stadion „Jošik“ , a na derbije čak i nekoliko hiljada.

Bilo je to vrijeme u kojem se u „Radničkom“ uskladila garnitura ljudi u upravnom odboru koju su živjeli za ideju da „Radnički“ zaigra Prvu ligu FBIH.

Foto: Lukavac-x.ba

Foto: Lukavac-x.ba

Cilj je ispunjen a najvažniji akter bila je generacija sjajnih nogometaša, čije vam životne puteve nakon osvajanja titule i prenosimo.

Ribić Edin – Sigurno će se ljubitelji nogometa u Lukavcu još dugo sjećati Edinovih odbrana. Nakon okončanja nogometne karijere odlučio se za trenerski poziv. Danas je trener golmana u premijerligašu „Slobodi“ iz Tuzle.

Šubić Adnan- Legendarni „Šuba“ odigrao je i nekoliko sezona nakon ove „šampionske“ gdje je sa Jusufovićem činio najbolji štoperski tandem lige, a zatim je odlučio svoj put nastaviti u „Lokomotivi“ iz Miričine. Vječni kapiten vratio se u „Radnički“ čiji je sada član i nastoji sa klubom ponovo zaigrati Prvu ligu FBIH.

Jusufović Jasmin – Poznata „četvorka“ Radničkog, a u ekipi poznatiji kao “Ayala”, također se nakon ove sezone zadržao u klubu, te kao što smo spomenuli važio za najboljeg štopera u ligi u tandemu sa Šubićem. Jasmin se odlučio vratiti tamo gdje je sve i počelo te je trenutno član „DSK“-a iz Devetaka.

Bekrić Mirza – Simpatizeri nogometa „Gigu“ će pamtiti kao jednog od najboljih poslijeratnih igrača „Radničkog“. Svojim prodorima i slobodnim udarcima donosio je „Radničkom“ bodove u mnogim utakmicama, prelijepim golom savladana je Čapljina, ali sigurno najdraži gol je onaj „Željezničaru“ iz Sarajeva na obilježavanju 90. godišnjice postajanja i rada FK “Radnički” iz Lukavca.

Svi uspjesi donijeli su tada golobradom mladiću priznanje za najboljeg igrača opštine. Zatim je za Mirzu interes pokazao veliki „Spartak“ iz Moskve, “Most pod Vardom” ali i sarajevski “Željezničar”, ali zbog niza nesretnih okolnosti, nije ostvario dogovor ni sa jednim od pomenutim klubova. Nakon odlične epizode u Prvoj ligi FBIH, Mirza je igrao za Prokosoviće. Danas je „Giga“ igrač kluba u rodnom mjestu „DSK“ iz Devetaka, gdje je važi za jednog od najboljih igrača “Prve lige TK”.

Mehanović Mirhad – igrač koji će zauvijek ostati upamćen po nevjerovatnoj borbenosti i tjelesnoj konturi. Talenat koji je zadivio publiku na „Jošiku“ uočio je i „trener svih trenera“ Ćiro Blažević koji ga dovodi u Slobodu, nakon koje odlazi u “Bratstvo” iz Gračanice. Mirhad je trenutno u Njemačkoj gdje nastupa za “BSV Rehden”, i gdje gradi poluprofesionalnu karijeru u klubu koji se takmiči u 4. rangu njemačkog nogometa. Spomenimo samo da u tom rangu igraju druge ekipe bundealigaških timova: “HSV”, “St.Pauli”, “Wolfsburg”, “Hannover” i “Braunschweig”

Nurić Aldin – igrač koji je zračio iskustvog i sigurnosti, nakon plasmana s „Radničkim“ odlučio je životni put nastaviti u „Rudaru“ iz Bukinja, a danas, Aldin je igrač „Svatovca“ iz Poljica koji se takmiči sa „Radničkim u Drugoj ligi FBIH.

Đerzić Alija – Veoma požrtvovan i odan igrač, nakon šampionske sezone s „Radničkom“ oprostio se od nogometa. Iz izvora bliskih redakciji portala saznajemo da živi i radi u Luksemburgu, ali da je sa nogometnim terenima na vi.

Trumić Eldin – Igrač bez kojeg je „Radnički“ bio nezamisliv u borbi za šampionsku titulu. Svojim sjajnim nastupima, bio je neizostavan u izboru najboljih igrača kola, na pozciji veznog igrača. Sa sigurnošću možemo reći da je Eldin bio najbolji vezni igrač lige. Nakon „Radničkog“ angažman je pronašao u „Budućnosti“ iz Banovića, gdje ponovo svojim potezima i golovima iz slobodnjaka bez riječi ostavlja sve ljubitelje fudbala.

Zlatko Tomić – Igrač koji je u svoj matični klub „Radnički“ došao iz živiničkog „Slavena“. Svega nekoliko utakmica bilo mu je potrebno da oduševi publiku sa „Jošika“. Zlatko nas je znao često obradovati golovima i vještoj prodornosti. Nakon „Radničkog“ odlazi u Švicarsku gdje nastupa za “FC Visp”, a zatim se gubi trag njegovim fudbalskim angažmanima.

Jaranović Jasmin – Igrač koji ima sve što je jednom golgeteru potrebno. Svojim prekrasnim golovima, driblinzima i vještinama do ludila je dovodio protivničke golmane i odbrambene igrače. A kada ste dobar igrač, za vas se interesuju mnogi klubovi, pa je Jasmin tako igrao za: zvorničku “Drinu”, “Budućnost” iz Banovića, “Jedinstvo” iz Bihaća i “Zvijezdu” iz Gradačca. Od ove sezone Jasmin je ponovo u dresu najdražeg kluba i želi ostvariti uspjeh od prije nekoliko sezona i vratiti „Radnički“ tamo gdje i pripada.

Redžić Almir – Napadač plavo-bijelih kojeg su krasile izuzetna brzina te sposobnost postizanja pogodaka koji su „Radničkom“ bili izuzetno važni za plasman u Prvu ligu FBIH. Nakon plasmana u veći rang igrao je i postizao pogotke i u Pvoj ligi FBIH. Pored „Radničkog“ nosio je i dresove klubova: FK “Banik Most”, “Budućnosti” iz Banovića, “Bratstva” iz Gračanice te “Lokomotive” iz Miričine. Ove sezone odlučio se vratiti u pomoći „Radničkom“ da se ponovo vrati gdje mu je i mjestu, ali povreda u prvenstvenoj utakmici u Srebreniku spriječila ga je u njegovoj namjeri.

Svoj doprinos ovoj ekipi dali su još: Armin Lugavić, Emir Hodžić, Haris Begić, Ajdin Škrebo, Mirza Halilagić, Vedran Hurtić, Alem Hodžić, Mirzet Efendić, Enes Kuduzović, Faruk Kuduzović, i Haris Ibrić.

Nadamo se da će uskoro kako u lukavačkom, tako i u BH fudbalu biti generacija kao što je ova, te da će se naš gradski klub vratiti gdje mu je i mjesto a to je Prva nogometna liga FBIH.

Kategorije
LUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI