“Grand Prix Croatia 2018”: Hamza Čajić se okitio srebrenom i bronzanom medaljom

U periodu od 12 do 14. januara, u Samoboru je održann 27. “GRAND PRIX CROATIA 2018”, koji važi za jedan od najjačih karate turnira u Evropi.

Na ovogodišnjem Grand Prixu nastupilo je preko 1700 takmicara iz 23 države. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa 4 takmičara i to: Bećirović Belma, Čajić Hamza, Đozić Mensur i Muradbašić Haris. “ORKKA” je osvojio jednu srebrenu, jednu bronzanu medalju i jedno 7 mjesto, čime je nastavljen kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni za KBS ORKKA.

Srebrom i bronzom okitio se Čajić Hamza. Srebrenu medalju je osvojio u kategoriji mlađih seniora -84 KG, što je ujedno bio i njegov premijerni nastup u ovoj kategoriji sa nepunih 18 godina, dok je bronzu uzeo u kategoriji juniori +76 KG.

Bećirović Belma se morala zadovoljiti 7. mjestom. Ovaj turnir ujedno je bio kontrolni za reprezentaciju BiH i provjera forme pred predstojeće evropsko prvenstvo u Rusiji, na kojem će iz KBS ORKKA upravo nastupiti Čajić Hamza i Bećirović Belma.

Kategorije
BORILAČKI SPORTOVISPORT

POVEZANI ČLANCI