Hapšenja na području TK: Jedno lice iz Lukavca privedeno zbog posjedovanja opojne droge cannabis

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su poduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, a postupajući po naredbama nadležnih Sudova, 27. i 28.04.2017.godine izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata, te putničkih motornih vozila na ukupno 7 lokacija na području Kalesije, Banovića, Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Lukavca.

Prilikom pretresa porodične kuće, pomoćnih prostorija, dvorišta i pmv. u Srebreniku vlasništvo D.H., rođen 1983.godine pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: 304 tablete “medopar”, 5 tableta „tramadol“, vaga za precizno vaganje, medicinske pvc. šprice i dr.

Prilikom pretresa kuće na području općine Lukavac, koju koristi A.B., rođen 1989.godine pronađeno je i privremeno oduzeto jedno manje pakovanje sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”.

Na području Gradačca u pretresu porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M.M., rođen 1964.godine, pronađene su i privremeno oduzete dvije puške (jedna marke „CZ“ sa drvenim kundakom i jedna automatska puška marke „CZ“ sa preklopnim kundakom), jedan okvir za municiju, te 16 komada municije kalibra 7,62 mm.

U pretresu porodične kuće vlasništvo E.D., rođen 1988.godine na području općine Gračanica, pronađeno je i privremeno oduzeto osam manjih pakovanja u kojima se nalazila biljna zeljasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“, digitalna vaga, vazdušna puška bez oznake, vazdušna puška marke „Kandar“ s optičkim nišanom, te manja količina dijabola za navedene vazdušne puške.

U toku je rad na dokumentovanju navedenih događaja, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti zbog vještačenja i daljnjih provjera, nakon čega će protiv pomenutih lica biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI