Ivaylo Petev novi je selektor fudbalske reprezentacije BiH!

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran je za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora čelni ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izabrali su Peteva za nasljednika Dušana Bajevića.

Petev je svoju trenersku karijeru počeo u Ludogoretsu s kojim je iz druge lige ušao u elitni rang bugarskog fudbala, a potom i osvojio dva naslova prvaka. Uz to sa Ludogoretsom je osvojio i dva Superkupa, te jedan Kup Bugarske.

Nakon Ludogoretsa trenerski put odveo ga je na Kipar gdje je sa AEL Limassolom osvojio 2. mjesto. U klupskoj karijeri vodio je još i zagrebački Dinamo koji je preuzeo nakon 10 kola i s kojim nije uspio osvojiti titulu prvaka Hrvatske, te kiparsku Omoniju, poljsku Jagielloniju i klub iz Saudijske Arabije Al-Qadsiah.

U 2015. i 2016. godini predvodio je bugarsku reprezentaciju. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Bugarska je s Petevom na klupi imala učinak od dvije pobjede (Malta, Azerbajdžan), tri poraza (Italija, Hrvatska, Norveška) i remi (Italija) i nije se uspjela kvalifikovati na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Kategorije
BIHNOGOMETOKO NASSPORT

POVEZANI ČLANCI