IZBOR SPORTISTE TK: Lukavčanin Ermin Jusufović izabran za sportistu godine (FOTO)

Večeras je u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održana 23. po redu manifestacija “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona”, a za najuspješnijeg sportistu TK za 2016 god. izabran je lukavčanin Ermin Jusufović.

Priznanje sportista godine dodjeljivalo se u kategorijama: najuspješniji sportista i sportiskinja, najuspješnija ekipa, najuspješniji senori/seniorke, najuspješnjiji trener, najuspješniji juniori/juniorke, najuspješniji kadeti/kadetkinje, najuspješniji sportista u invalidnom sportu, najuspješnija ekipa u invalidnom sportu i najuspješniji trener u invalidnom sportu.

Pa su tako SKISO “Sinovi Bosne Lukavac” osvojili 1. mjesto u konkurenciji invalidski sport.

U kategoriji juniora 1. mjesto ugrabio je Hamza Čajić, član KBS ORKKA Lukavac.

U kategoriji seniora 1. mjesto je zauzeo Mensur Đozić iz KBS ORKKA Lukavac.

U ženskoj seniorskog konkurenciji, Selma Sejdinović osvojila je 3. mjesto, inače članica Judo kluba Lukavac, dok je Željko Zombra, trener u KBS ORKKA, u konkurenciji trenera zauzeo 2. mjesto.

I kao šlager večeri za najuspješnijeg sportistu TK proglašen je Ermin Jusufović. I to ne kao što je dosada bilo samo u invalidskom sportu, već uopšteno. Naime, ovo je prvi put u historiji da jedan sportista sa invaliditetom ponese titulu najboljeg sportiste TK.

Ermin je za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci zaigrao već sada davne 2001. godine i učestvovao je na 17 velikih takmičenja. Osam puta osvajao je zlato na evropskim takmičenjima, tri zlata i jedno srebro na svjetskim prvenstvima, te dva zlata i dva srebra na Paraolimpijskim igrama. Ništa manje značajni nisu ni njegovi klupski uspjesi. Od 2002. do 2008. godine sa Spidom je osvojio sve što se moglo osvojiti, a sa Sinovima Bosne je, također, osvajao nekoliko međunarodnih turnira.

Jusufović je još uvijek aktualni reprezentativac i ponosni član i igrač SKISO “Sinovi” Bosne-Lukavac. Zaista momak za primjer svima nama. Bravo Ermine!

Redakcija portala Zona047.ba svim nagrađenima ovim putem upućuje iskrene čestitke i da u budućnosti naš grad prikazuju u ovakom svijetlu. Bravo lukavčani!

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI