Kakanj open: 11 medalja za članove džudo kluba Lukavac

U Sportskoj dvorani Kakanj u organizaciji džudo kluba „Kakanj“ iz Kaknja je održan deveti međunarodni turnir “Kakanj open”. Takmičenje je održano za starosne uzraste poletarci, pioniri i kadeti. Nastupilo je oko 30 kluba sa preko 350 takmičara.

Takmičarke i takmičari džudo kluba  Lukavac su osvojili 11 medalja od čega: 4 zlatne medalje, 3 srebrene medalje i 4 bronzane medalje.

Zlatne medalje su osvojili:- Ahmed Kasumović u kategoriji starijih pionira – 73kg – Ajla Mujić u kategoriji pionirki +57kg- Najsjajnija je bila Dalal Odobašić koja je u osvojila dvije zlatne medalje u dvije starosne kategorije: zlatnu medalju u kategoriji mlađih pionirki +44kg i zlatnu medalju u kategoriji starijih pionirki -52kg, sa ukupno 8 pobjeda. Ahmed i Ajla su nastavili sa nizom zlatnih medalja.

Srebrene medalje su osvojili:- Zehdina Mujačić u kategoriji starijih pionirki -52kg.- Adela Huskanović mlađih pionirki -48kg. Adela je prvi put nastupila na takmičenju i pokazala je odličnu spremnost i borbenost.- Lejla Kovačević u kategoriji poletarki -31kg.

Bronzane medalje su osvojili:- Amar Tahić je osvojio dvije bronzane medalje u kategoriji starijih pionira -55kg i u kategoriji kadeta -55kg.- Azur Imamović u kategoriji pionira -34kg.- Sara Begić u kategoriji poletarki -25kg.

Nadomak medalja su ostali: Vedad Odobašić, Maid Nukić i Adi Nukić.

Čestitamo takmičarkama i takmičarima na odličnim borbama i želimo im puno sreće u narednom periodu. Ovo je ujedno zadnje takmičenje za naše takmičare u tekućoj godini. Sljedeće što ih očekuje su pripreme u Splitu početkom 2017 godine.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI