Komisija za sudije i suđenje NS TK: Glavić šest kola na “hlađenju”; Omerkiću četri kola kazne

Na sjednici Komisije za sudjenje i sudije održanoj 25.04.2017 god; u Tuzli sa početkom u 14:30h izvršena je detaljna analiza utakmica 21. i 22. kola Prve nogometne lige TK, te 17. i 18. kola Drugih nogometnih liga TK.

Na osnovu video analize utakmice Mladost Puračić – Proleter Slavinovići komisija je donjela odluku kojom se glavni sudija Glavić Fadil iz Živinica zbog propusta u primjeni pravila nogometne igre, neispravno dosuđen kazneni udarac za domaću ekipu u 83 min; kažnjava 3 ciklusa ne delegiranja (6 kola.) Ocjena glavnom sudiji meča koriguje se sa 8,3 na 7,8. Zbog ne adekvatnog opisa, delegat/kontrolor utakmice Džebo Mirsad se kažnja ciklusom ne delegiranja. U vrijeme kazne Glavić Fadil se stavlja na raspolaganje matičnom savezu.

Također, komsija je detaljno izvršila analizu utakmice Orahovica 74 – Mladost Kikači. Na osnovu izvještaja kontrolora/delegata suđenja Tobudić Seada iz Tuzle, te video zapisa sa pomenute utakmice komisija je konstatovala sljedeće; Glavni sudija susreta Omerkić Samir iz Živinica zbog propusta u primjeni pravila nogometne igre, neispravno dosuđen kazneni udarac u 49 min. kažnjava se sa dva ciklusa ne delegiranja (4 kola). Ocjena kontrolora suđenja od 7,8 se potvrđuje.

Zbog propusta na utakmici Druge nogometne lige TK grupa Jug, glavni sudija susreta između ekipa Rudar Bukinje- Rijeka Šerići, Zaimović Mirnes zbog propusta u primjeni pravila nogometne igre, kažnjava se ciklusom ne delegiranja(2 kola). Konačnu odluku komisija će donjeti na narednoj sjednici.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI