KUP FBiH: NK “Svatovac” savladao NK “Bratstvo” i plasirao se u 1/16 finala KUP-a BiH (FOTO)

Odigrani su mečevi drugog kola Kupa Federacija BiH, nakon kojih smo dobili učesnike šesnaestine finala Kupa BiH.

Vidjeli smo dosta golova, zanimljivih rezultata, a tri duela su odlučena nakon penala. Tuzlanski Kanton je imao svoja dva predstavnika, ekipe NK “Mladost” Kikači i NK “Svatovac” Poljice. Predstavnik sa naše opštine, poljički Svatovac savladao je federalnog prvoligaša ekipu “Bratstva” sa 2:1 i plasirao se u 1/16 finala KUP-a BiH, što je svakako za ovaj klub veliki uspjeh. Strijelci golova vrijednih prolaza dalje bili su Nevres Okačić i Almir Kukić, dok je jedini strijelac za sastav iz Gračanice djelo Edisa Smajića.

Sloga iz Gornjeg Vakufa eliminisala je Jedinstvo iz Bihaća nakon penala, a regularni dio je završen 0:0. Klis i Budućnost su u regularnom dijelu igrali 1:1, a nakon penala slavio je Klis sa 5:4. Penali su bili sretni i za Čapljinu u duelu protiv Tomislava. Čapljinci su slavili sa 4:2, a regularni dio je završen 1:1. Igman je 4:5 u penal seriji bio bolji od BFK Simm Bau-a, regularni dio je okončan rezultatom 2:2.

U ostalim duelima iznenađenje je priredila i Stupčanica koja je ubjedljivo savladala Orašje sa 3:0, dok je Gradina Srebrenik sa 1:6 pregazila Mladost iz Kikača.

U duelu dva Rudara, domaći iz Han Bile bio je bolji od Kakanjskog Rudara sa 3:1. Golijada u Gradačcu između Zvijezde i Radnika iz Hadžića pripala je domaćinima sa 3:2.

GOŠK je bio ubjedljiv protiv TOŠK-a sa 3:0, dok je Goražde savladalo Mladost Doboj Kakanj rezultatom 0:3.

U već pomenutom duelu, Travnik je u Zenici slavio protiv Fortune sa rezultatom 1:2.

Redakcija portala NK Svatovac čestita na prolasku u dalju rundu tekmičenja, te mnogo sreće u narednim susretima KUP-a BiH.

Kategorije
LUKAVACNOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI