KUP FBiH: “Svatovac” iz Poljica pobjedom u Brčkom prošao u 2. kolo

Nogometaši “Svatovca” iz Poljica jučer su u okviru prvog kola Kup-a FBiH gostovali u Brčkom, kod ekipe “Dizdaruše” i ostvarili minimalnu ali vrijednu pobjedu od 0:1.

Finalisti KUP-a TK, nogometaši “Svatovca” iz Poljica uprkos porazu u finalu od ekipe “Lokomotive” iz Mirčine, stekli su pravo nastupa u Kup takmičenju FBiH. Kuglice su poljičanima u prvom kolu dodjelile ekipu “Dizdaruše” iz Brčkog, koju će ispostavit se na kraju uspješno apsolvirati.

U jučer odigranom susretu, Svatovac je tokom cijelog meča bio bolji protivnik, a gol vrijedan pobjede postigao je Mirza Halilagić u 50 min. susreta.

Pobjedom u Brčkom ekipa “Svatovca” obezbjedila je sebi nastup u 2. kolu KUP-a FBiH, što predstavlja svakako veliki uspjeh za ovaj klub i njegovo rukovdstvo.

Pobjednik finalog susreta KUP-a TK, ekipa “Lokomotive” iz Mirčine zaustavljena je u prvom kolu od “Dinama” iz Donje Mahale. Slavio je Dinamo jučer u Mirčini sa visokih 0:3.

U drugo kolo završnice Kupa Federacije BiH plasirali su se još i ekipe: NK “Nemila”, HNK “Grude”, NK “Azot” Vitkovići, NK “Dinamo” Donja Mahala, NK “Ključ” i FK “Vitez”.

Pored navedenih klubova u drugom kolu seniorskog Kupa Federacije BiH još igraju: NK “Bosna” Visoko, NK “Bratstvo” Gračanica, HNK “Čapljina”, FK “Igman” Konjic, NK “Iskra” Bugojno, NK “Jedinstvo” Bihać, NK “Metalleghe BSI” Jajce, FK “Olimpik” Sarajevo, HNK “Orašje”, FK “Rudar” Kakanj, NK “Slaven” Živinice, FK “Sloga” Simin Han, NK “Tošk” Tešanj, NK “Travnik”, FK “Velež” Mostar i NK “Zvijezda” Gradačac.

Žrijeb drugog kola završnice seniorskog Kupa FBiH obavit će se u srijedu 30.08.2017. godine, a utakmice drugog kola igraju se 06.09.2017. godine u 16:30 sati.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI