Kvalitet i niske cijene: Lukavačka firma lider u proizvodnji selotejp traka

Kompanija Incolla iz Lukavca jedna je od rijetkih koje su za vrlo kratko vrijeme pronašle veliki broj kupaca na osnovu kvaliteta i niske cijene, a bave se proizvodnjom selotejp-traka za različitu upotrebu.

Raznovrsnost

– Još od 1996. godine imao sam priliku da prodajem selotejp-trake, te mi se kroz posao taj artikl učinio interesantan za proizvodnju zbog široke upotrebe, kazao je Avdo Hasanović, vlasnik kompanije Incolla.

Proizvodni asortiman ove kompanije je veoma raznovrstan i razlikuje se po debljini, boji, širini te dužini selotejp-traka koje se nalaze u proizvodnom asortimanu. Dakle, proizvode trake za upotrebu u kancelarijama, ali i velike pakirne trake za industrijske automatske linije za pakovanje. Proizvodi koji se uglavnom traže su trake za industrijsko kartonsko ambalažno pakovanje.

– Repromaterijal koji nabavljamo je iz uvoza i od različitih dobavljača, a sve radi postizanja kvaliteta i niske cijene za naše kupce, te garancije na naše proizvode. Proizvodnja repromaterijala je također jedna od naših mogućih ideja za BiH u narednom periodu, jer to nemamo kod nas, kazao je Hasanović.
Poslovanje im je 100 posto bazirano na bh. tržištu, jer im je primarni cilj smanjenje količine selotejp-traka koje dolaze iz uvoza.

Povjerenje

– Naši kupci su uglavnom renomirani i brendirani proizvođači robe domaćeg porijekla u prehrambenoj, mesnoj, autoindustriji, te industriji namještaja koji su već poznati i van granica. Ukazali su nam povjerenje tokom ove dvije godine našeg postojanja, dali nam podršku i garanciju za rast u proizvodnom smislu, što nam je i cilj. Plan za izvoz također postoji, ali tek poslije ostvarivanja primarnog cilja, a to je da se u što većem broju naši proizvodi plasiraju na domaćem tržištu, čime će se smanjiti uvoz, ispričao je Hasanović.

U ovoj firmi za sada imaju dva uposlena, a kako kaže Hasanović, i dalje se bore za svoje mjesto na tržištu, koje će povećanjem plasmana i proizvodnjom robe ispuniti, a imaju i planove za nova upošljavanja.

– U narednom periodu planiramo gradnju većeg objekta za proizvodnju i skladištenje naših proizvoda prije distribuiranja na tržište, te da u ovoj grani privredne djelatnosti postanemo prepoznatljivi kao vodeći proizvođač u BiH s obavezom da nastavimo rad na održavanju kvaliteta proizvoda, te da kontinuirano smanjujemo prisustvo selotejp-traka koje dolaze na naše tržište iz uvoza. Također, postoji plan za proširenje proizvodnih kapaciteta, stvaranje novih radnih mjesta, ulaganje u novu tehnologiju i stručno usavršavanje uposlenika, a sve u cilju da domaćeg kupca učinimo sretnim i zadovoljnim pri kupovini domaćeg proizvoda, poručio je Hasanović.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI