Lakši trening za lukavačke odbojkašice: “Smečerice” razbile kalesijsku “Bosnu”

U 13. kolu Superlige Federacije BiH, grupa sjever, odbojkašice lukavačkog ŽOK “Smeč” su na domaćem parketu ubilježile novu pobjedu, ovoga puta protiv ŽOK “Bosna” Kalesija.

Lukavačke odbojkašice danas su rutinski odigrale meč i osvojile nova tri boda.  “Smečerice” su ponovo dominirale tokom cijelog susreta, te nisu dozvolile ekipi “Bosne” ni u jednom trenutku utakmice da pomišljaju na pozitivan rezultat u Lukavcu.

Od samog početka, na terenu je postajala samo jedna ekipa, a to su domaće odbojkašice, koje su sjanom igrom tokom cijelog meča, na kraju možemo reći i deklasirale gošće iz Kalesije.

ŽOK “SMEČ” Lukavac – ŽOK “BOSNA” Kalesija 3:0 ( 25:15, 25:10, 25:11 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović (kap.), Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Valentina Tumjić, Dajana Kovačević i Lea Vujadinović.

Trener ekipe: Said Hasanbegović

Pomoćni trener: Jasminka Valjevac

Ovo je bila trinaesta uzastopna prvenstvena pobjeda za odbojkašice ŽOK “Smeč”. Kolo prije kraja “Smeč” se nalazi na prvoj poziciji Superlige FBiH – grupa sjever, sa 39 osvojenih bodova.

Kategorije
ODBOJKASPORT

POVEZANI ČLANCI