Lukavac: Servisne informacije i obavijesti

TVJ Lukavac – Bilježe jednu intervenciju i to na rampi u Lukavcu. Drugih intervencija nije bilo.

PU Lukavac – Pripadnici policijske uprave u Lukavcu imali su dvije veće intervencije. Zabilježena je jedna teška krađa u gradu Lukavcu, a u pitanju je krađa u novoj zgradi AAM 2 gdje su lopovi odnjeli veću količinu kablove i nekolicinu materijala.

Druga intervencija bila je na rampi u Lukavcu, kada je nesavjesni vozač iz nepoznatih razloga udario u rampu na pružnom prelazu. Nije bilo povrjeđenih, samo manja materijalna šteta.

Elektrodistribucija – Uredna isporuka električne energije na području cijele opštine. Bez najavljenih isključena i prekida u napajanju električnom energijom.

Hitna služba – Ljekari i medicinari JU Doma zdravlja i hitne zabilježili su : 60. ljekarskih pregleda, 11 pacijenata upućeno na UKC, 85 medicinskih pregleda, te su obavljene 3 kućne posjete.

JP RAD – Isporuka i distribucija toplotne energije uredna, redovan obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica. Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba.

Danas korisnici mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima, a kanalizacioni sistem normalno funkcioniše. Zimska služba izvršava planom zacrtane zadatke. Svi putni pravci koji su u nadležnosti J.P.»RAD» Lukavac su prohodni. Dežurna služba u danima praznika i vikenda spremna za blagovremenu intervenciju.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI