Lukavac: U saobraćajnoj nesreći u Sižju smrtno stradao mladić iz Miričine

Osoba čiji identitet jutros nije bio poznat (Redakcija Zone047.ba iz bliskih izvora saznaje da je riječ o dvadesetjednogdišnjem (1996 god.) muškarcu incijala H.S iz mjesta Miričina koji je kao suvozač bio u automobilu i koji je podleglo povredama na licu mjesta.), izgorjela je sinoć u automobilu marke Fiat na dijelu magistralnog puta M-4 Doboj Tuzla, u mjestu Sižje kod Lukavca.

Kako su pojasnili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), sinoć oko 1:10 sati na spomenutom dijelu magistralnog puta dogodila se saobraćajna nesreća, a tom prilikom je došlo do zapaljenja automobila marke Fiat koje je sletjelo s ceste te u potpunosti izgorjelo.

Pored vozila je zatečen 28-godišnjak incijala S.V nastanjen u Puračiću – općina Lukavac koji je zbog opekotina prevezen u Službu hitne medicinske pomoći Lukavac, a potom u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje mu je ukazana adekvatna ljekarska pomoć te je zadržan na liječenju.

Požar na automobilu su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice Lukavac, a iz MUP-a TK su precizirali da su u vozilu pronađeni ugljenisani ostaci nepoznate osobe.

O događaju je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, a tačan uzrok nesreće bit će poznat nakon obavljenog uviđaja.

Potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja provode i službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac.

 

Kategorije
CRNA HRONIKALUKAVAC

POVEZANI ČLANCI