Lukavčanin Hamza Čajić u konkurenciji za najperspektivnijeg sportistu BiH

Karatista Meris Muhović, rukometaš Mirsad Terzić i teniser Damir Džumhur ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2016. godini. Odlučio je ovo stručni žiri 16. Izbora najboljeg sportiste BiH na trećoj sjednici održanoj u Banjaluci u zgradi “Nezavisnih novina” koje su uz Radio-televiziju BiH organizatori ove tradicionalne manifestacije.

Na adresu organizatora stiglo je oko 140 prijedloga a žiri je danas skratio liste u 11 od ukupno 12 kategorija. Odlučeno je da se za krunu najbolje sportistkinje BiH za godinu na izmaku “bore” karatistkinja Ivona Ćavar, džudistkinja Larisa Cerić i takmičarka u streljaštvu Tatjana Đekanović.

U najužem krugu za titulu najperspektivnijeg sportaša Bosne i Hercegovine za 2016. godinu nalazi se i lukavački karatist Hamza Čajić, član KBS ORKKA Lukavac.

Podsjećamo, Hamza Čajić je u februaru ove godine na Evropskom prvenstvu održanom na Kipru odbranio zlatnu medalju u kategoriji kadeta +70 kg. Takođe, u mjesecu novembru odbranio je 5. put titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Pored Hamze u konkurenciji za najperspektivnijeg sportistu Bosne i Hercegovine su Nermin Štitkovac (atletika), Toni Miletić (džudo), Sergej Simundić (vaterpolo), Mirza Pramenković (kik-boks) i Nedim Hadžić (fudbal).

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2016. godini biće održana 15. decembra u Kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu sa početkom u 20 časova uz direktan prenost na BHT1.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI