Medijski rat: Mirza Mujagić (SDA) ponovo na tapetu načelnika Edina Delića (SD)?!

Nakon što su vodili medijski rat u izbornoj kampanji, kada je načelnik Edin Delić sputavao Mirzu Mujagić za njegovo obrazovanje i školu, kao i za “hodže i efendije”, ovoga puta riječ je o spornim nadzornim odborima, u ovom slučaju JP RAD, gdje je Mujagić predsjednik Nadzornog odbora.

Tekst sa zvanične stranice načelnika prenosimo u cijelosti.

“SDA “JUNOŠA” MIRZA MUJAGIĆ PREKIDA ISPORUKU VODE LUKAVCU?!

Upravo smo dobili skandalozan dokument od tzv. “Nadzornog odbora”, a radi se o nezakonito izabranim članovima koju je imenovala većina iz prethodnog saziva Općinskog vijeća predvođena SDA strankom. MOLIM DA GA PAŽLJIVO PROČITATE.

Nakon godina blokada i pred sasvim izvjesnim “slanjem na rezervne klupe”, mladi jastrebovi evo nam drže lekcije kako se građanima mora isporučivati pitka voda, i to zbog “zaštite zdravlja ljudi od negativnog uticaja bilo kakvog zagađenja vode”.

Ne objašnjava nam Mirza kakvu su to vodu građani plaćali preduzeću koje on predstavlja već više od 10 godina, pa čak i cijelog njegovog mandata – sve do gubitka vlasti na tek okončanim izborima.
Da baš nisu naučili nikakvu lekciju govori ovakav arogantan i besmislen nastup i stav po kome su odlučili da nam ukinu vodu prije no što siđu sa vlasti.

Pozivam Mirzu Mujagića, magistra nečega, da odmah i bezuslovno podnese ostavku na poziciju na koju je izabran nezakonito. Osim toga, ako postoji odgovornost zašto se isporučuje vodak oja nije pitka i koja je štetna po zdravlja, pozivam ga da odmah pošalje prijave nadležnom Tužilaštvu protiv odgovornih – uključujući i sebe.

Lukavac je imao nesreću da su njime vladali “Mirza i mirzići” decenijama, da su srozali našu Općinu i ruinirali sve – pa čak i vodosnadbijevanje. Lukavac je prije njih imao PITKU vodu. Potrošili su “godine i milione” na razne neuspješne projekte, među kojima svakako treba istaći propali projekat finansiran od strane Vlade Češke Republike itd.

Ako nešto zvuči i izgleda intektualno, ne mora značiti da jeste…

Podnesite ostavke, sklonite nam se sa puta i pustite nas da gradimo bolji Lukavac. Trpjet ćemo mi ovu vašu vodu još par godina, ali ćemo završiti pitku vodu. Ako nam ne možete i nećete pomoći, barem ne odmažite.“- stoji u saopćenju Delića.

Uz sve to Delić je priložio i sljedeće fotografije:

Na ove prozivke Mujagić još uvijek nije reagovao.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI