MNK Lukavac osvojio 3. mjesto na turniru u Olovu (FOTO)

Proteklog vikenda u novootvorenom Sportskom centru u Olovu, u organizaciji „Sportskog centara“  i NK „Stupčanica“ održan je zimski kup u malom fudbalu pod nazivom “Olovo 2017.”

Na ovom turniru učešće je uzeo i MNK Lukavac, koji su na kraju zauzeli 3. mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

Prvi krug Lukavčani su prošli bez borbe, budući da se ekipa „Mladost“ iz Vozuće nije pojavila. U 1/16 finala MNK Lukavac ponovo je pomazila sreća. Naime uprkos porazu od ekipe „VGT Osiguranje“ od 3:1 gdje je jedini strijelac bio Asmir Mehić, lukavački „hakleri“ su prošli u 1/8 finale jer je ekipa VGT-a nastupila sa trojicom igrača koji nisu bili u zapisniku.

Treba napomenuti da su u pomenutoj utakmici  malonogometaši iz Lukavca imali minimalan broj igrača u rotaciji, samo njih pet. Zbog problema u putu ostali dio ekipe nije na vrijeme uspio stići.

U ¼ finalnoj utakmici lukavčani su se sastali sa ekipom „Fair-Play“. U veoma zanimljivoj i napetoj utakmici slaviio je Lukavac sa minimalnih 1:0, a strijelac gola nakon sjajnog solo prodora bio je Mensur Omerašević.

Polufinalna utakmica donjela im je okršaj za komšijama iz Banovića, ekipom „Semić-Zelenika“ predvođene bivšim reprezentativcom BiH – Maidom Ramićem i sa još par igrača -sa premijerligaškim iskustvom. U jednoj zaista sjajnoj utakmici držali su se „hakleri“ iz Lukavca do pred sami kraj susreta, ali pad koncentracije i umor rezultirao je tome da na kraju slave momci iz Banovića i to sa 4:0.

U utakmici za treće mjesto MNK „Lukavac“ rutinski je savladao ekipu „Zlatni ljiljani“ sa 3:0, a strijelci su bili: Jasmin Spahić, Mensur Omerašević i Edin Muratović.  Tako u malonogometaši Lukavac donijeli još jedan trofej. Ovoga puta onaj za 3. mjesto na turniru u Olovu.

Treba napomenuti da je turnir osvojila ekipa “Zam” Sarajevo, koja je u finalnoj utakmici pobjedila ekipu “Semić-Zelenika” nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom toku bilo je 1:1.

Uz pehar za treće mjesto, lukavčani su dobili i nagradu u vrijednosti od 300KM.

Za MNK „Lukavac“ na turniru u Olovu nastupili su sljedeći igrači: Asmir Mehić, Mirza Bašić, Muamer Halilović,, Mensur Omerašević, Jasmin Spahić, Edin Muratović i Mirza Ćatić.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI