Mreža vijeća učenika BiH pokrenula kampanju “Želimo znati”

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne I Hercegovine (mreSVUBiH) je ujedinjeno tijelo svih savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini koje se zalaže za postojanje i efikasno funkcionisanje savjeta/vijeća učenika u svih srednjim školama na nivou države. Ovo tijelo čine predsjednici savjeta/vijeća učenika u čitavoj Bosni i Hercegovini koji zajedno predstavljaju grozd aktivizma Bosne i Hercegovine. Vizija mreSVUBiH-a jeste da se srednjoškolac prepoznao kao resurs koji država treba da iskoristi, a ne kao problem koji treba rješavati.

Mreža i srednjoškolci su kroz dugogodišnji rad putem kampanje “Želimo znati” uporno dokazivala koliki su ustvari mladi (u fokusu srednjoškolci) resurs, te koliko je apsurdno isti resurs ne iskorištavati. Ukazivali smo na goruće probleme u srednjoškolskom obrazovanju, istraživali problematiku odliva mozgova i mnogim drugim stvarima koje sputavaju srednjoškolca da djeluje u svojoj lokalnoj zajednici i gradi bolju i ljepšu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

16923767_1292155357529499_1332346869_n

Ove godine Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine želi prikazati taj neiscrpan resurs koji ova država posjeduje te organizira kampanju “Želimo znati! Kako u ovoj zemlji ostati?”. Mogućnost prijave na ovogodišnju mreSVUBiH-ovu kampanju imaju svi srednjoškolci, a jedino što trebaju uraditi jeste popuniti online prijavu te priložiti ostalu dokumentaciju kojom smatraju da upravo oni mogu biti najbolji srednjoškolci.

Online obrazac možete pronaći na: https://docs.google.com/forms/d/1O6rVYpDGlBY28kHfTmIIJ7gJormMvE0c549hdjiWuDk/viewform?edit_requested=true

Prijave će se primati do 01.03.2017 god.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI