MUP TK: U kodnoj akciji “Scarface” uhapšen Beriz Kabilović i ostali

Svih 13 uhapšenih odranije su poznati policiji. Jedan broj osoba nam nije dostupan, jer se ne nalaze na području BiH. Pretresi su provedeni na više od 50 lokacija, rekao je Korman.

U akciji MUP-a Tuzlanskog kantona, koja je provedena uz pomoć Federalne uprave policije i Obavještajno sigurnosne agencije BiH, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva TK, uhapšeno je 13 osoba, 11 sinoć u toku noći i rano jutros, a dvoje nešto ranije, rekao je danas direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Korman je potvrdio da se među uhapšenima u akciji kodnog naziva “Scarface” nalazi Beriz Kabilović, odranije dobro ponat policiji po velikom broju krivičnih djela.

Nezvanično, pored Kabilovića uhapšeni su Amer Hajdarević, Selver Salimović Švrćo, Elvis Hamzić, Amir Lisičić, Adnan Požegić, Mujo Mandžić i Ammar Adrović.

– Svih 13 uhapšenih odranije su poznati policiji. Jedan broj osoba nam nije dostupan, jer se ne nalaze na području BiH. Pretresi su provedeni na više od 50 lokacija i ovo je do sada najsloženija aktivnost koju smo mi proveli – rekao je Korman.

Uhapšeni se, dodao je, terete za krivična djela počinjena na područu Tuzle, Živinica, Banovića i Kalesije, a osumnjičeni su za organizirani kriminal, dva krivična djela ubistva, iznudu, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pripremanje krivičnih djela, pranje novca i neovlaštenu trgovinu i stavljanje u promet opojne droge.

Direktor uprave policije nije mogao otkriti za koja ubistva se neki od uhapšenih sumnjče.

Nezvanično, to bi moglo biti ubistvo Senada Habibovića Sene iz oktobra 2014. godine. Naime, to je jedino nerazjašnjeno krivično djelo ubistva na području Tuzle za koga se vezuju osobe iz kriminalnog miljea.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI