MZ Turija: Renoviranje puta u zaseoku Merdani u završnoj fazi (FOTO)

U organizaciji Vijeća MZ Turija i uz pomoć stanovnika pomenute zajednice prije nekoliko dana krenuli su u obnavljanje i renoviranje puta u dva zaseoka.

Prvi zaseok koji su iz MZ renovirali bio je “Jabučić-Ivkovina”, koji je sastavljen sa putem Semići-Karići u dionici od 800m.

turija-renoviranje (7)

Dok su danas u zaseoku Merdani završiili senaciju puta u dionici od 700m.

O pomenutim renoviranju ova dva zeseoka prokomentarisao je i predsjednik MZ Turija, Zahid Iljazagić.

turija-renoviranje (1)

“Evo kao što vidite danas završavamo sanaciju drugog zaseoka u roku od 15 dana. Prvo smo završili renoviranje zaseoka Jabučić-Ivkovina, a danas i evo zaseok Merdane. Prije svega želim istaći da naši prethodnici u proteklih 20 godina nisu imali sluha i glasa prema mještanima i nikad ništa ovdje nisu uradila vrijedno pomena.

Treba još istaknuti da je pomenute sancije puteva finansirala isključivo MZ Turija. Ovom sanacijom direktno smo pomogli oko 150 stanovnika ovih zaseoka u boljoj prohodnosti” – dodao je Iljazagić.

turija-renoviranje (6)

“Više od 20 godina, niko nije vodio računa o nama, ovo je prvi put da neko rješava naše probleme. Želim se zahvaliti Vijeću MZ Turija, koji su pokrenuli ovu akciju i sanirali put prema našem zaseoku”, istakla je u razgovoru Bahrija Semić, stanovnica zaseoka Merdani.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI