Na pojedinim putnim pravcima jak vjetar stvara snježne nanose

Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putnim pravcima: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar ,Kupres-Tomislavgrad, Kupres-Livno i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu, a posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju  djelovanje posipnog materijala. Vozače molimo da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI