Načelnik Delić u posjeti Poljicu; Vodosnabdijevanje, rasvjeta i Dom kulture prioriteti (FOTO)

Načelnik općine Lukavac, Edin Delić, danas je posjetio Mjesnu zajednicu Poljice Gornje, gdje se sastao sa predstavnicima Vijeća MZ Poljice Gornje.

Kao prioritetni problem istaknut je problem vodosnabdijevanja. Osim toga bilo je priče i o sanaciji i popravci ulične rasvjete na regionalnom putu R-471 Lukavac – Banovići, te rekonstrukcija Doma kulture u Poljicu.

Naime, načelnik Delić sa predstavnicima Vijeća MZ Poljice Gornje posjetio je Dom kulture koji se nalazi u veoma lošem stanju.

posjeta-poljice (5)

-Prije svega ovo nije Dom kulture, već dom nekulture koji pokazuje jasnu sliku kako određeni ljudi upravljaju sredstvima koja su im data na raspolaganje. Ja sam ispred političkog subjekta „Dosta je bilo“ obećao da ću građanima MZ Poljice Gornje a isto tako i Poljice Donje učiniti da ovaj dom bude u boljem stanju nego kada je bio izgrađen. Mi smo uradili projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju kino-sale, a vrijednost cjelokupnog projekta je negdje oko 48.000 KM i vjerujemo da sa poštenim radom i uključivanjem svih potencijala možemo taj projekat dovesti do kraja sa nekih 25.000KM. Ja sam već podigao kredit od 8.000 KM i od svoje vijećnićke naknade izdvojit ću sredstva za ovaj problem, a prikupit ćemo i određeni dio kroz donacije. Vjerujemo da ćemo u Dom kulture ući već početkom naredne godine i da će to stvarno biti prava slika Poljičana, onakvih kakvi oni stvarno jesu i kako bismo ovaj Dom kulture poklonili našoj djeci koja to zaslužuju, kazao je Sulejman Brkić, vijećnik u OV Lukavac.

Načelnik Delić, ovom prilikom je predložio da Udruženje mladih „Poljice“ kao potencijalni korisnik ovih prostorija, uputi projekat prema općini kako bi aplicirali za nabavku neophodnog materijala.

-Radi se o tome da je ovo Dom kulture koji ima sve kapacitete i potencijale da se za relativno kratko vrijeme stavi u funkciju i za koji postoji realna potreba, jer već imamo mlade koji rade u kulturno-umjetničkom društvu i udruženjima. Urađen je projekat i uvaženi vijećnik Sulejman Brkić je uložio napore i pronašao dio sredstava za sanaciju ovog Doma kulture. Ja sam predložio da Udruženje mladih u Poljicu prijavi općini Lukavac projekat sanacije ovog doma kako bi aplicirali za nabavku neophodnog građevinskog materijala i da se isti ugradi dobrovoljnim radom mladih iz Poljica i drugih mjesnih zajednica koje bi se odazvale ovoj akciji. Već uskoro možemo očekivati i akciju čišćenja ovog rugla koje smo imali iza, a onda ćemo korak po korak rješavati dalje ovo pitanje. Ja se nadam da ćemo do kraja ove godine imati izmjenjenu sliku stanja Doma kulture u Poljicu, dodao je Delić.

posjeta-poljice (7)

Posjeta načelnika Delića, pozdravljena je od strane predstavnika Vijeća MZ Gornje Poljice, te se nadaju da će u narednom periodu kroz zajedničke projekte sa općinom Lukavac unaprijediti kvalitet života u ovoj mjesnoj zajednici.

-Pozdravljam načelnika što je došao da posjeti MZ Poljice Gornje i zatekao stanje kakvo je zatekao.Nažalost, danas nema toliko ulaganja u mjesne zajednice kao što je to bilo prije rata i zato su u ovakvom stanju kakve jesu. Mislim da će ovaj načelnik poduzeti neke konkretne korake kako bi se dosta toga uradilo. U narednom periodu se nadamo da ćemo sanirati i krenuti  u rješavanje naših problema i prioriteta na onaj način kako se to radilo prije rata. Nažalost, mi kao MZ ne možemo dosta toga sami uraditi,jer smo u nezavidnoj poziciji i sve što sada radimo radimo na volonterskoj osnovi. Ono što je nama bitno jeste da mjesne zajednice dobiju dio sredstava planiranih Budžetom kako bismo mogli dalje mogli  ulagati u rekonstrukciju i izgradnju,ističe Amir Murgić, predsjednik Vijeća MZ Poljice Gornje.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI