NAJAVA: Lukavački futsaleri za vikend gostuju u Brčkom

Futsaleri MNK Lukavac u okviru 6.kola Prve Futsal lige FBiH u nedjelju će gostovati u Brčkom, ali ovaj put za protivnika imat će debitanta u ligi, ekipu MNK Lux Brčko.

Biti će to ujedno i derbi začelja ovoga kola. “Lux” je trenuntno na šestom mjestu na tabeli sa tri osvojena boda, dok su futsaleri Lukavca na začelju sa još uvijek samo jednim osvojenim bodom.

Izgleda da trenutno u lukavačkom taboru ne cvjetaju ruže, jer očito je i vidljivo da im ove sezone baš i ne ide. Nakon što su prošle godine bili hit prvenstva, ove će se izgleda grčevito boriti za “goli život”.

Jer podsjetimo svu javnost, da ove godine dolazi do reorganizacije lige. Tako da će samo prve tri ekipe imati zagarantovano mjesto i naredne godine u Prvoj Futsal ligi FBiH, dok će ostalih pet u niži rang, u Drugu Futsal ligu FBiH koja od sljedeće sezone starta.

Žele li sačuvati status prvoligaša, futsaleri iz Lukavca morat će zaigrati puno bolje. U protivnom druga liga je veoma blizu. Duel u Brčkom je svakako prilika za povratak na pobjedničke staze, mada ekipa “Luxa” sigurno neće tek tako olako prepustiti bodove sa svog konta.

Ovaj svakako zanimljiv susret u najavi očekuje nas u nedjelju (08.12.2019 god.), a igrat će se u sali Ekonomske škole u Brčkom, sa početkom od 19:00h.

Službena lica na utakmici biti će:

Prvi sudija: Siočić Vahdet (Živinice)
Drugi sudija: Isaković Denis (Živinice)
Delegat: Mešić Besim (Kalesija)

#Ide #Lukavac

Kategorije
FUTSALLUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI