NAJAVA: Općina Lukavac organizuje centralni doček Nove godine

Na Trgu grada Bremena će se i ove godine organizovati doček Nove 2018.g. za sve građane koji najluđu noć u godini žele provesti na otvorenom.

Na bini koja će biti postavljena samo za te namjene, svirače lukavački bendovi, a u ponoć sa nedjelje na ponedjeljak, Lukavčani će prisustvovati i vatrometu, a načelnik Delić je, čestitajući građanima Novu godinu s najboljim željama,  najavio i instalaciju klizališta početkom januara, izrazivši nadu da će to biti centar aktivnog života u periodu koji je, kako je kazao, pred nama: „Mi smo preduzeli aktivnosti oko jednomjesečne instalacije klizališta za građane općine Lukavac i nadam se da će se dječije radosti i na ovaj način unaprijediti“.

29. decembra kočija će sa Djeda mrazom oko 14,30 sati krenuti kroz grad, sve do trga grada Bremena i jelke, kojom prilikom će se djeci dijeliti slatkiši.

Jedan od organizatora proslave Nove 2018.g. na otvorenom, Alen Nuhić je pozvao Lukavčane na centralni doček koji će se upriličiti na Trgu grada Bremena: „Iskoristio bih priliku da Lukavčane pozovem na centralni doček Nove godine na Trgu. Kao i svake godine, Lukavčani se okupe na Trgu, da dočekaju vatromet i Novu godinu.

Ove godine, Općina Lukavac je uspjela obezbijediti razglas i binu na kojoj će nastupiti dva lukavačka benda, koji će nas zabavljati u toj najdužoj noći. Program počinje 31.12. u 12 sati, puštanjem play listi, da bi se osjetila draž Nove godine, a u 19 sati počinje koncert Alter acoustic, koji će trajati do 21 sat, Od 22 sata nastupaju naši Lukavčani i Stereo sector koji će nas zabavljati do 1 sat po ponoći“. – stoji u saopštenju na zvaničnoj stranici općine Lukavac.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI