NAJAVA: Za vikend starta Druga nogometna liga FBiH i Prva nogometna liga TK

U vikendu koji je pred nama starta proljetni dio sezone za 2016/2017 god; u Drugoj Federalnoj ligi BiH – grupa Sjever i Prvoj nogometnoj ligi TK. Naša opština u ove dvije lige ima ukupno pet predstavnika, a mi vam donosimo gdje će naši klubovi igrati svoje utakmice ovaj vikend.

NK “Svatovac” iz Poljica prvu utakmicu u proljetnom dijelu sezone 2016/2017 god; odigrat će u nedjelju u Donjoj Mahali, a za protivnika će imati ekipu “Dinama”. Svatovac predvođen prvim čovjekom kluba Admirom Mosorovićem, koji je u ovom zimskom prelaznom roku pojačao svoje redove najavio je mnogo bolju polusezonu nego prethodnu, i borbu za sami vrh tabele.

Redove “zelenih” iz Poljica ove zime su pojačali: Admir Čehajić (Slaven Živinice), Haris Mujkić, Sejdalija Bektić, Mahir Begić, Mensur Dajdžić, Tarik Derdemez i Ibro Imamović (Radnički Lukavac), Edin Mušić (Rudar Bukinje) iAdil Imamović (Mladost Vukovije).

Dok su klub iz Poljica napustili: Adnan Jahić (Sloboda Tuzla), Samir Jogunčić (Mladost Solina), Armin Tufekčić (FC 08 Homburg), Almir Hidanović (Mladost Puračić), Asmir Mehić (BSK Bokavići), Ramo Ramić (Sloga Simin Han) i Senad Mujić (-).

Također vrijedi istaći i da je Svatovac dobio novog šefa stručnog štaba. Naime radi se o veoma mladom i perspektivnom treneru Vedranu Hurtiću koji će na mjesto prvog trenera kluba iz Poljica zamjeniti Mirsada Softića. Vedran je u svojoj kratkoj karijeri trenirao sve omladinske selekcije Radničog iz Lukavca i bio je veoma uspješan u tome.

Svatovac iz Poljica trenutno zauzima 8. poziciju na tabeli sa 22. osvojena boda.

Što se tiče našeg drugog predstavnika u ovom rangu takmičenja ekipe NK “Prokosović” oni će u prvom kolu, u derbiju kola dočekati ekipu “Slavena” iz Živinica. Svakako težak ispit na početku proljetnog prvenstva za “crno-bijele” sa “Omerovićke”, ali koji se nadaju pobjedi i osvajanju tri boda u ovom meču.

Alfa i omega ekipe Prokosovića, Enes Memić obezbjedio je ekipi kvalitetna pojačanja u ovom prelaznom roku. Pa su tako prokosovljane pojačali: Kenan Numanović, Amar Hasić, Jasmin Glibanović, Adel Demirović i Belmin Bojić, svi dolaze iz Banovića.

Do sada klub iz Prokosovića napustili su: Kenan Nukić (-) i Demir Halilović (-).

Proksovljani trenutno zauzima 2. mjesto, odmah iza lidera prvenstva Bosne iz Mionice, a na svom kontu ima 25. osvojenih bodova.

Prva nogometna liga TK: Mladost gostuje lideru prvenstva, Željo i DSK na teškim gostovanjima

Nogometaši Mladosti iz Puračića u okviru 16. kola Prve nogometne lige gostovat će lideru prvenstva Prve lige TK, ekipi Orahovice. Ekipi koja ih je porazila i u jesenjem dijelu prvenstva na “Merajama”, kada su slavili sa 1:2. Sve sem pobjede domaće Orahovice, u ovom trenutku bilo bi iznenađenje.

Klub sa “Meraja” dosada su pojačali: Senedin Jusufović (Prokosović), Velid Buljubašić (Lokomotiva Miričina), Almir Hidanović (Svatovac Poljice) i Anel Alibašić (Srnica Treštenica).

Ekipa Mladosti ostala je lišena usluga sljedećih igrača: Mirzeta Efendića (-) Emira Šabanovića (-), te Mirze Šahata koji je završio svoju igračku karijeru.

Mladost se nakon 15. odigranih kola nalazi na  9. mjestu sa 20. osvojenih bodova.

Fudbaleri “DSK” iz Devetaka na samom početku proljetnog dijela prvenstva gostovat će u Maoči kod neugodnih domaćina NK “Gornje Maoče”. U Devetaku očekuju borbu i zalaganje svakog igrača, te se nadaju da će se uspjeti vratiti neporaženi iz Maoče.

Klub iz Devetaka dosada je pojačao samo mladi Elmir Rizvanović koji je povratnik u redove devetačana, a stigao je iz ekipe “Željezničara” iz Dobošnica. Klub su napustili: Damir Hodžić (Rudar Zagorje), Adnan Bajrić (Orahovica 77) i Elmir Mujkić (-).

Vrijedi istaći da je ekipa “DSK”-e dobila i novog trenera, a to je proslavljeni nogometaš Slobode iz Tuzle, lukavačkog Radničkog i mnogih drugih klubova – Omer Kovačević.
DSK nakon prve polusezone zauzima vrlodobro 4. mjesto na tabeli, sa 25. osvojenih bodova.

Posljedni predstavnik naše opštine u ovom rangu takmičenja, ekipa “Željezničara” iz Dobošnice otvorit će proljetni dio prvenstva kod “davljenika” ekipe “Biberovog Polja”. Svakako da će ovo biti teško gostovanje za nogometaše Dobošnice, koji se nadaju pozitivnom rezultatu i prijeko potrebnim bodovima u borbi za opstanak.

Klub sa “Durmišove bare” u ovom prelaznom roku pojačali su: Denis Plavšić, Adnan Plavšić i Belmin Softić (sva trojica iz ekipe Mladost Gnojnica). Klub je do sada napustio samo Elmir Rizvanović koji se vratio u redove ekipe “DSK” iz Devetaka. Dok je ostanak najboljeg igrača i strijelca kluba Amira Softića pod jednim velikim upitnikom.

Doboščani nakon jesenjeg dijela prvenstva zauzimaju 13. mjesto na tabeli, sa 19. osvojenih bodova.

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI