Najvjernija navijačka grupa bh.reprezentacija, BHFanaticos slavi 20 rođendan!

Najbrojnija i najvjernija navijačka grupa bh. reprezentacija, BHFanaticos, slavi 20 godina postojanja.

“Prije tačno 20 godina spontano je nastala tada veoma skromna, ali iskrena zamisao koja je kroz sve ove godine postojanja izrasla u nešto mnogo više i vrijednije, u način i stil života!”, navodi se na stranici BHF-a.

“Formirana je jedinstvena skupina posebnih ljudi koju veže isti cilj i ista ljubav prema ljudima koji ostavljaju svoje srce na teren. Kako i oni, tako i mi, naša srca ostavljamo na tribini koja je za nas svetinja i dom gdje iskreno cijelim bićem pokazujemo našu strast, ljubav i podršku. Iako nas često prikazuju lošim i često u nama vide samo mane, a lako zaboravljaju svaki trud i znoj i svaku suzu uloženu u jedno ovakvo bratstvo, mi smo unatoč tome kroz sve ove godine rušili svake predrasude, stereotipe i barijere, te postavljali svoje standarde i pravila na taj način dokazujući našu lojalnost, iskrenost, strastvenost koja je prepoznata širom svijeta! Nastavit ćemo se neustrašivo boriti za ono što je nama sveto i ta borba nikada neće prestati i trajat će dok god postojimo. Kraljice Bosno nemoj se više bojat’ mi smo tvoj štit i nećemo te prodati!!”, poručili su Fanaticosi.

Već 20 godina članovi ove navijačke grupe prate sve reprezentacije BiH i sve naše sportiste. Bili su širom svijeta, čak i onda kada su svi dizali ruke od bh. reprezentacija. Pratili rukometaše, rukometašice, košarkašice i košarkašice, nogometaše i nogometašice, mlađe, starije, tenisere, odbojkaše i zato im od srca čestitamo 20. rođendan.

Ni lukavčani nisu zaboravili najvjernije navijače reprezentacije BiH, pa su ih se tako sjetili prigodnim transparentom, koji je danas bio okačen u ulici “Branilaca Bosne”.

Kategorije
BIHOKO NASSPORT

POVEZANI ČLANCI