Njegovo vrijeme je isteklo: Danas odluka o igraču reprezentacije BiH sa brojem 6

Reprezentativac Bosne i Hercegovine sa brojem 6 na leđima napravio je u posljednjih nekoliko mjeseci veliki broj ispada i ugrozio je vlastitu karijeru.

Nakon što se prije nekoliko godina našao na udaru bh. javnosti zbog istetoviranih granica RS-a, ovaj štoper Anderlechta nije na tome stao, već je tijelo u međuvremenu “ukrasio” s likom Momčila Đujića, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata.

Nije ni to sve što je igrač sa brojem 6 napravio. Na Instagramu je prije nekoliko dana podržao i nasilje huligana AEK-a koji su zapalili dobar dio tribine gdje su bili navijači Ajaxa i belgijski velikan je odlučio reagovati.

Tako je ovaj defanzivac kažnjen i nije bio u konkurenciji za meč protiv Spartak Trnave u Evropskoj ligi, a vrlo lako bi se moglo desiti da već danas završi epizodu u Anderlechtu.

Sportski direktor belgijskog velikana Michael Verschueren danas će obaviti razgovor sa igračem broj 6, a prema navodima medija u ovoj zemlji, on bi mogao biti žestoko kažnjen.

Izvjesno je da ga čeka velika novčana kazna od strane kluba, a vrlo lako bi mogao biti i otpušten i njegova neuspješna epizoda u timu iz Brisela će vjerovatno biti završena.

Kako saznaje Faktor u nezvaničnim razgovorima sa ljudima u i oko reprezentacije, Vranješ sa tetovažom četničkog vojvode, nije poželjan u svlačionici i postoji opća saglasnost da mu se “zahvali na saradnji”.

U stručnom štabu Zmajeva svjesni su da bi njegovo pojavljivanje poremetilo atmosferu, ne samo u našem državnom timu, nego i među navijačima, koji su osudili posljednji potez fudbalera Anderlechta.

Savez je jučerašnjim saopćenjem poslao jasnu poruku šta misli o Vranješovoj tetovaži. I u bh. kući fudbala svjesni su da bi mogli snositi posljedice od FIFA-e i UEFA-e ukoliko dozvole veličanje fašizma, što je reprezentativac naše zemlje i uradio. Jer, četnički vojvoda, zvani “pop Đujić” i “krvavi pop”, zloglasni je vođa iz Drugog svjetskog rata, zapovjednik Dinarske četničke divizije (Dobrovoljačka antikomunistička milicija). On je čovjek koji je titulu četničkog vojvode dodijelio radikalu Vojislavu Šešelju. Odgovoran je za masovne zločine u Drugom svjetskom ratu.

Četnički vojvoda nepoželjan je u Srbiji, tačnije na sportskim terenima u toj zemlji, pa je tako i Fudbalski savez Srbije navijačima zabranio zastave sa njegovim likom.

Zaslužio je!

Izvor: sportsport.ba/faktor.ba

Kategorije
NOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI