Njemačka: Mehanović u porazu od SC “Padeborna” upisao asistenciju i pružio dobru partiju za svoj BSV “Rehden” (FOTO)

Bh. fudbaler i naš lukavčanin Mirhad Mehanović nedavno je počeo sa trenažnim procesom u Njemačkoj sa svojim BSV “Rehdenom”, koji se takmiči u nižem rangu Njemačke i to “Regional Nord” ligi. Jučer je Mirhadova ekipa imala i prvu test provjeru i to ni manje ni više nego protiv bivšeg bundesligaša SC “Padeborna”. Poražen je “Rehden” u ovom meču sa 4:2, no bitnije je da je zapaženu rolu na meču imao upravo Mehanović.

U sjajnom jučer odigranom meču, Rehden je krenuo na najbolji mogući način, kada je veteran ekipe Addy Menga na asistenciju Mehanovića sjajnu akciju krunisao pogodkom za 0:1, bio je to 7 min. meča. Zatim je Paderborn preuzeo kontrolu igre i preko Geurtsa u 22 min. došao do poravnanja na 1: 1.
 
Nedugo nakon toga jedanesterac za Rehden koji sigurno realizuje Corvin Behrens za 1:2, igrao se 26. min. Paderborn je u 30 min. brzo se vratio u igru i preko Eigentora poravnao na 2:2. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 2:2.
 
Tokom pauze šef gostiju je izmjenio gotovo čitav sastav sem Mehanovića, tako da je i ritam utakmice pao. Poslije nešto više od sat vremena, Paderborn je preuzeo vodstvo od 3:2, tačnije u 64 min. preko Van der Biezena. Konačan rezultat utakmica od 4:2 za Paderborn postavio je Michel u 74 min. susreta.
 
Mirhad je jedini fudbaler u svojoj ekipi koji je jučer bio najduže u igri, do 70 min; i koji je sigurno bio jedan od najboljih pojedinaca  na meču. Mehanović je dobar ulazak u novu godinu najavio asistencijom, a mi se iskreno nadamo da će drugi sezone biti još bolji i kvalitetniji od našeg sugrađanina.
 
Redakcija portala Zona047.ba želi Mirhadu puno uspjeha, kako u u nastavku sezone tako i u njegovoj karijere.
Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI