Novi odlasci sa Jošika: Brezičanin napustio Radnički i prešao u Bosna Semu

FK “Radnički” iz Lukavaca danas je ostao bez još jednog igrača. Klub sa “Jošika” danas je napustio perspektivni, mladi i jedan od najbolje ocjenjenih čuvara mreže u Prvoj ligi Federacije BiH – Sakib Brezičanin.

Naime nakon odlazaka Mirsada Nukića i Mehmeda Ćosića u “Velež” iz Mostara i prvi golman kluba napustio je Lukavac i odlučio se za novi iskorak u karijeri, a to je prelazak u redove ambicioznog sarajevskog prvoligaša ekipu Bosne Seme.

Sjajne partije i bravurozne intervencije, te spašavanje Radničkog ove polusezone u dosta navrata nisu prošle nezapaženo. Iako je Sakib imao još ponuda odlučio se na prelazak u Bosnu Semu, jer su po njegovim riječima čelnici pomenutog kluba bili najkonkretniji i najbrži te su lako sklopili dogovor.

Sakib je se također dotakao i svog boravka u Radničkom te izjavio sljedeće:

  • “Uvijek sam se ponašao profesionalno i to mi je sigurno donijelo rezlutat. Iako se procedura oko papira pomalo razvukla, moram da se zahvalim Radničkom na saradnji u proteklom periodu pa, evo na koncu, i prilici da napredujem u drugom klubu.

Također navijači Radničkog zaslužuju respekt, jer su bili u najtežim trenucima sa klubom, kao i uz mene i na tome im hvala. Raduje me da ću osim fudbala imati mogućnost studiranja koje će biti stipendirano od kluba. Radničkom želim sreću u narednim godinama, a meni je ostalo još da spakujem stvari i pojavim se na prozivci FK Bosna Seme.” riječi su ovog talentiranog golmana. 

20-godišnji Brezičanin je u dosadašnjoj karijeri pored Radničkog branio u, tuzlanskoj Slobodi i ekipi Simin Hana.

Redakcija portala Zona047.ba ovom prilikom želi Sakibu prije svega da ga zaobiđu povrede, te mu također želi mnogo sreće i uspjeha u novom klubu.

Vrijedi napomenti da prozivka i prvi trening Radničkog, pod palicom novog šefa stručnog štaba Milenka Bošnjakovića zakazan za 23.01.2017 god, s početkom u 12:00h.

unnamed-1

Pitanje je u kojem će sastavu Radnički dočekati proljećni dio prvenstva, jer su klub već napustili: Nukić, Ćosić i Brezičanin, a kako nezvanično saznajemo klub bi trebalo napustiti još prvotimaca.

Naime iskusni Mirnes Salihović blizu je odlaska u Maleziju na incijativu bivšeg šefa stručnog štaba Radničkog – Fuada Grbešića i vrlo blizu je realizacije u jedan od tamošnjih klubova koji igraju u najvišem rangu ovog prvenstva.

Mladi Adnan Salihović također bi trebao napustiti klub, te Belmin Muminović koji bi trebao pojačati federalnog drugoligaša ekipu “Prokosović”.

Što se tiče dolazaka u klub, to je svima još uvijek velika nepoznanica. U kuloarima se priča da bi plavo-bijeli dres ponovo mogli obući bivši igrači tima iz Lukavca i to: Elmir Kuduzović, Semir Aljukić, Jasmin Jaranović, Almir Redžić i Mirza Halilagić.

Vremena je sve manje, odlazaka već dosta, a pojačanja ni na vidiku. Teška situacija u klubu iz Lukavca je trenutno, a teška i velika borba za opstanak im predostoji u proljetnom dijelu prvenstva.

Da li će novo rukovodstvo tima sa “Jošika” uspjeti da stabilizuje ekipu pokazat će vrijeme koje je pred nama.

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI