Novo u Lukavcu: Sa radom kreće školica sporta “Bambi”

Lukavac uskoro postaje bogatiji za još jedan sportski kolektiv, a to je Školica sporta „Bambi“ Lukavac.

Škola sporta Bambi je usmjerena prije svega na zadovoljenje potreba za kretanjem,unapređenjem zdravlja,razvoj motoričkih i intelektualnih sposobnosti, te sociološki razvoj djece.

„Naš cilj je da djeca kroz raznovrsne aktivnosti i igru pored razvoja fizičkih aktivnosti, zavole sam čin vježbanja i da se navika za vježbanjem ugradi u njihovu svakodnevnicu. Prednost ovog programa je što djetetu daje svestranost tj. veliku širinu u smislu motorike i koordinacije, što je daleko veći kvalitet u odnosu na usmjeravanje djeteta u samo jednu sportsku disciplinu“, ističe u razgovoru Zona047.ba, Damir Haračić osnivač ove škole, te poručio svim zainteresovanim:

„Koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane roditelje djece uzrasta od 4-9 godina da nam se obrate i pruže priliku svojoj djeci za pravilan i zdrav razvoj te upoznavanje sa čarima sporta.“

Damir Haračić je profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Kroz 10-to godišnje bavljenje atletikom (kraljicom sporta) četiri puta je proglašavan za sportistu općine Lukavac, počasna plaketa Općine Lukavac, te sportista Tuzlanskog kantona za 2005. godinu. Višestruki prvak BiH u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Takođe, kadetski, juniorski i seniorski rekorder u BiH u disciplini 110m prepone i troskok. Najbolji junior Balkana za 2003. godinu, finalista Mediteransih igara 2005. godine, finalista juniorskog Evropskog prvenstva.

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI