Obavezno korištenje lanaca: Policija isključuje iz saobraćaja vozila bez lanaca

Na magistralnim putevima Sarajevo-Konjic (Ivan) i Sarajevo-Olovo (Nišići), kao i preko Romanije za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. Policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Na području Romanije trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima.

Od ostalih puteva gdje se saobraća otežano i usporeno izdvajamo magistralne puteve: Priluka-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Livno, Gacko-Tjentište (Čemerno), Olovo-Kladanj (Karaula),  Sarajevo-Trnovo (Rogoj), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Ustikolina-Goražde, kao i šire područje Romanije, te puteve od Trebinja prema granici sa Crnom Gorom.

Otežano je i saobraćanje na autoputu  A-1 Zenica-Tarčin.  Skrećemo pažnju na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima. Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni.

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjevernim krajevima. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme.

Na  graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. GP Klobuk (Trbinje-Nikšić, CG) zatvoren je za teretna vozila.

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI